– Visst f… skal vi ta tilbake verdensrekorden!

Espen Andreassen har klokkeklar tro på at Kongsberg setter railrekorden på kartet igjen.

Andreassen har i en årrekke arrangert og dratt i alle snorer for at Big Air-konkurransen under SnowStock kommer i havn.

Les også: Her blir det tettpakket med underholdning. 

Vi prøver å leve opp forventningene rundt det å arrangere Norges beste Big Air-konkurranse. Der har vi gjort veldig mye bra og vi har god erfaring med det, men vi er nødt til å være avhengige av godt samarbeid med Kongsberg Skisenter for å få det til, understreker Espen.

Hvis ikke vi ildsjelende trår til, blir det ikke gjort noe, legger han til.

Er det noe teamet hans på 15-20 erfaringssterke dugnadsgivere kan, så er det nettopp det og alle har ett mål i sikte: å skape noe for byen og lage et kult og rått skirenn hvor løperne stortrives.

Les også: Utfordrer sykkelgutta. 

Andreassen har holdt på i kulissene i nesten ti år nå og vet nøyaktig hva det er som holder han motivert.

Det er dritmoro å lage noe for barn og ungdom, få gode tilbakemeldinger og se at det du legger ned litt jobb i blir godt mottatt, forteller han.

En del av motivasjonen er samtidig den gjengen vi er. At vi er en gjeng som lager en så kul greie på dugnad, det er utrolig moro. Og at løperne syntes det er kult og at det er et rått arrangement og at de har lyst til å komme tilbake. Det gir kred og motiverer oss til å holde på i så mange år.

«Overordnet handler det om å lage en kul greie på snø for hele Kongsberg og regionen»

snowstockJump
Høyt svever de. Det er imponerende hvilke triks de klarer å få til i løpet av noen sekunder. Foto: Bjørn Isaksen, 3600

Les også: Det gjør seg med litt bråk, litt motor og action. 

Det sinnsyke hoppet på brua som ble satt opp i 2014 er fortsatt det kuleste minnet han har og når Espen mimrer tilbake, ser du et stolt glimt i øyekroken hans.

Når vi fikk det til og det ble en suksess og 6000 mennesker stod og jublet, da hadde jeg nesten tårer i øynene, beskriver han.

Det var så tøft.

Selvsagt skal rekorden tilbake til Kongsberg.

Andreassen har i tillegg sørget for å sette Kongsberg på railrekordkartet de siste årene.

Og når en av verdens mest kjente freeskikjørere ypper på seg Kongsberg Freestyleklubb, kan du (unnskyld språket) banne på at de tar igjen.

Visst f…. skal vi ta tilbake verdensrekorden! markerer Espen Andreassen og gliser.

For man kan trygt si at det er en bragd når den verdenskjente freeskikjøreren Tom Wallisch (29) får med seg at Kongsberg egentlig hadde satt verdensrekorden i lengde på rail i fjor og dermed umiddelbart ville slå den.

– Han visste veldig godt om oss og har fulgt med. Så når de bygde den railen så bygde de den for å slå oss, forteller Andreassen.

Det tok hele 4 dager for Tom å naile rekorden og da var Andreassen og hans team nødt til å vente et helt år for å forsøke å ta den tilbake.

Nå er tiden snart inne og Andreassen gleder seg stort.

– Det blir en skikkelig rå railbattle mellom Simen Aarseth og Magnus Skotte Nørsteng, sier Espen.

Begge har deltatt tidligere og det var Simen som i fjor til syvende og sist satte den midlertidige rekorden på 123,56 meter – inntil Wallish slo tilbake med sine 128 meter.

– Det går sinnsykt grisefort. Det er så tøft, kommenterer Espen og forteller han faktisk allerede har søknaden til Guiness World Record klar.

– Vi får håpe vi tar rekorden i år og har den en stund. For dette går på idealisme og pur faen! Og jeg tror virkelig vi tar den, avslutter han.

Les også: Dette er toppen av glede. 

3706538117
Fotomontasje. For oss «vanlige folk» er det nesten et mirakel at de klarer å lande. Foto: Bjørn Isaksen, 3600

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg