Violet Road: – Å herregud dette skal bli en fin kveld

Det er umulig å ikke bli glad av det disse gutta byr på – dette er kuren for triste regnværskvelder.

Band: Violet Road
Hvor: EnergiMølla
Når: Fredag 15. april 2016
Publikum: 200

Kåfjord-bandet Violet Road tok turen innom Kongsberg og EnergiMølla fredag med et klart budskap fra den ferskeste plata: ”In Town To Get You”.

Etter lett forvikling med brannalarmen under oppvarmingen, var det klart for hovedakten. Gutta gikk på scenen ikledd de karakteristiske vintagehattene, tweedjakkene og lett country-look. De åpnet mykt og lett med tittelsporet på den nye plata. Teksten har gitt scenen et preg av tivolitema, eller en eldre versjon av en såkalt amerikansk vintage ”countyfair”  – noe som setter en fin ramme på det hele. Publikum hiver seg med fra første minutt, og viser at de er på Mølla for å ha det moro.

– ”Kongsberg, vi er Violet Road” forkynner bandet, før publikum blir dratt over i neste spor. Musikken kan beskrives som frisk, glatt og flytende – catchy. En blanding av country, rock og popmusikk, med blant annet orgel som skinner gjennom og bryter lydbildet litt vekk fra pop-preget. Det er umulig å ikke bli glad av det disse gutta byr på – dette er kuren for triste regnværskvelder.

road2– Å herregud dette skal bli en fin kveld» formidles det fra scenen, før de introduserer 15 blåsere fra Kongsberg Guttemusikkorps som bidrar som støttespillere denne kvelden.

Her er meldingen som Violet Road sendte til Guttemusikkens dirigent Eldrid Ninive Andersen etter konserten:

– Tusen takk til Kongsberg for en stor kveld i går! Og en ekstra stor takk til korpset som ga alt og løfta oss til nye høyder. You rock! La oss virkelig gjøre det igjen en annen gang!

Det er klart for nostalgi, det snakkes om gamledager da man faktisk spilte inn mixtapes for å imponere damene. «Sound Of Another Day» med litt mer trøkk og rock – noe som absolutt faller i god jord. Denne byr også på en sax-solo som muligens man kunne funnet gjemt på en av mixtape fra saxofonens storhetstid i rocken på 80-tallet – uten at det er noe galt i det.

Violet Road tar det helt ned igjen med allsang på «A Whole Lot Better» – låta ble introdusert med en hjerteskjærende historie om knust tenåringskjærlighet, men slikt blir det myk og god musikk av. Det er klart for mer allsang når bandet trøkker til med «Can You Hear The Morning Singing» – til stor jubel fra tilhørerne.

«Jericho» – en av bandets største hits, drar allsangen videre, nå med alle hender i været. Her er det mer tyngde, et noe mer uraffinert lydbilde som smaker deilig og rustikk. De lovet innledningsvis at dette skulle bli en fin kveld – og det er vel ingen tvil om at de leverte som lovet!

Violet Road består av  brødre-kvartetten Håkon, Hogne, Halvard og Herman Rundberg fra Kåfjord, samt Kjetil Holmstad-Solberg fra Andøya.

Besøk Violet Road på Facebook

 

3600.no

Se alle innlegg