Kongsberg startet sitt jubileumsår med et spektakulært multimedieshow på Kirketorget. Vi tar et lite tilbakeblikk.

Tilbakeblikk på Jubelåret 2014 – Lysshow Kongsberg kirke

 

Video: Svein G. S.

Tirsdag 23.01.2014 var det folkefest i Kongsberg. Jubelåret 2014 ble innledet av et forrykende show på kirketorget.

Det var ikke bare Grunnloven og Kongsberg Gruppen som jubilerte. Jazzfestivalen, Grand Hotel, FMC og Dresser Rand fylte alle 50 år.

Alle jubileene gav oss en unik mulighet til å forene ”alle gode krefter”, og bruke felles historie til å sette fokus på fremtiden og utviklingen av Kongsbergsamfunnet.

Norge jubilerte! Kongsberg jubilerte! Og i den anledning inviterte Glogerfestspillene sammen med teknologiindustrien til folkefest og et spektakulært lys- og bildeshow på Kirketorget.

Her ble det tatt i bruk helt ny teknologi for å fortelle om skatter i Kongsberg som kanskje var litt glemt, men som utgjør viktige brikker i det samfunnet vi er en del av.

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Sammen med lys, stillbilder, film, musikk og 3D-mapping (en spennende ny teknologi som forvandler nesten hvilken som helst overflate, f.eks, Kongsberg kirke, til en videoskjerm) ble det en spektakulær opplevelse for de fremmøtte som fylte kirketorget.

 

Ikke første gang

Det er ikke første gang 3D-mapping blir benyttet. Se flere steder hvor denne teknologien har blitt brukt for å gjøre om de største bygg, baner, bruer mm til spektakulære lysshow.

 

Teknisk Akari

Se alle innlegg