– Vi skal revolusjonere treningsbransjen

Spennende tider i vente. Trygve Hagen (innfelt) ser frem til å gi et endre bredere tilbud til Kongsberg. Foto: Anniken Tangerud / Privat

Family Sports Club og Stamina Trening slår seg sammen.

Torsdag 14. mars ble det kjent at Norsk Treningshelse AS, som eier Stamina Trening AS, kjøpte 100% av aksjene i Family Sports Club.

Den nye kjeden vil bestå av 56 sentre og over 70.000 medlemmer, og det er Family-navnet de tar videre, heter det i pressemeldingen.

Oppkjøpet får ingen konsekvenser for de 2100 medlemmene i Kongsberg.

– Family Sports Club vil fortsatt være lokalt eid, forteller daglig leder Trygve Hagen, som samtidig har blitt adm. direktør for Stamina Trening i hele Norge.

«Family Sports Club Norway AS passer svært godt inn i Norsk Treningshelses strategi som er tuftet på etablering av et bredt treningstilbud, og et utvidet medisinsk behandlingstilbud, blant annet med behandling som fysioterapi og legekonsultasjon knyttet til medlemskapet», står det i pressemeldingen.

Trygve ser sammenslåingen som en vinn-vinn-situasjon. 

– At vi på Kongsberg blir en del av et større apparat, med en unik tilgang på kompetanse, styrker vår posisjon på Kongsberg. På sikt vil vi kunne tilby både privat- og bedriftsmarkedet et helt unikt tilbud innen fitness og helse, forteller han.

«Fysisk inaktivitet er vår tids største helseproblem. 950.000 nordmenn regnes i dag som fysisk inaktive. Det koster samfunnet over 4 milliarder kroner årlig. Regelmessig fysisk aktivitet er beste medisin for å forebygge de vanligste belastningsplagene og livsstilssykdommer», forteller de i pressemeldingen.

– Vi har lenge hatt et fokus på å hjelpe inaktive til å bli aktive på senteret vårt i Kongsberg, og det skal vi fortsette med. Det handler om å bidra til en bedre folkehelse.

Gracia Patricia Hemer og Karsten Dam Frandsen er begge instruktører på FSC Kongsberg og gleder seg veldig til tiden som kommer. Foto: Anniken Tangerud

Premier League

Siden januar i år har Trygve besøkt de 56 forskjellige sentrene rundt omkring i Norge for å kartlegge mulighetene, og de ser han på som enorme.

– Det er et ekstremt potensiale på denne scenen. Det mest spennende nå er å gå fra forvaltning til utvikling. Det blir som å gå fra førstedivisjon til Premier League, smiler han.

I tillegg skryter han stort av alle de menneskene og suksesshistoriene han har møtt på veien.

– Det er så mange utrolig dyktige folk der ute som brenner for helsefremmende arbeid og rett og slett det å hjelpe folk til et bedre liv.

Den nye kjeden vil få en omsetning på rundt 350 millioner kroner, med 1600 ansatte og 70.000 medlemmer.

– Mulighetene dette skaper av tjenester vil komme medlemmene i Kongsberg til gode, understreker han.

Det er mye Trygve ser frem til. 

– Det som driver meg er at vi skal være en aktør som skal utgjøre en forskjell i mot folks livskvalitet og helse. Jeg gleder meg til å få dette til slik at vi kan skape tjenester til medlemmene som blir helt unike. Det vi gjør nå fremover vil revolusjonere treningsbransjen, avslutter han.

Fra pressemeldingen:

«Norsk Treningshelse AS som eier Stamina Trening AS, kjøper 100% av aksjene i Family Sports Club. De to største eierne i Norsk Treningshelse, idrettslegen Arne Instebø og Trond Mohn, har ambisjoner om å videreutvikle driften av Norges nest største treningssenterkjede, nå også med en sammenslåing med Family Sports Club som med sitt kjedekontor nå blir en del av Stamina Trening AS.

Mohn har et brennende engasjement for helsefremmende arbeid og et sterkt ønske om å være med å bidra til en bedre folkehelse. Sammen med gründer Instebø tar han enda et skritt i sitt bidrag til markant og innovativ endring av treningsbransjen.

Beslutning ble vedtatt i styremøte STH/NTH den 13. mars 2019 og FSC vedtok på sin generalforsamling 27.02. 2019 å selge aksjene i kjedekontoret etter tilbud fra ST/NTH. FSC sine 14 sentre forblir lokalt eid og knyttes til inn i felles kjede med Stamina Trening AS».

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg