Vi er så mye mer enn du tror!

Her står Torild med Jostein Kristiansen og Ole Kristian Leivdal. Foto: Hyunjung Kim

På ASVO sin serviceavdeling møter du en gjeng blide og dyktige mennesker som står på hver eneste dag for å yte sitt beste for over 100 faste kunder.

I 2018 fyller ASVO Kongsberg AS 30 år og det vil de feire gjennom hele året i en serie artikler på 3600.no som lar oss bli kjent med de mange varierte og spennende avdelingene/tiltakene deres, de ansatte og arbeidstakerne.

Felles for hele ASVO er et stort engasjement for menneskene og byen de er en del av.

ASVO jobber tett sammen med NAV og tilbyr arbeid og tjenester til personer som har behov for å avklare sine muligheter i forhold til arbeid, eller som har et ønske om å komme seg i aktivitet. Dette gjør de for å gi alle typer mennesker en sjanse, en trygg arbeidsplass og en aktiv og meningsfull hverdag.

I dag sysselsetter ASVO Kongsberg over 100 personer i et stort spekter av avdelinger som driver med alt fra trykk, pakking, montering, vedsalg, salg av fruktkurver, butikker med mer. Se forøvrig deres hjemmeside for mer informasjon. 

Denne gangen møter vi de dyktige og blide menneskene i serviceavdelingen.

Saken fortsetter under bildet. 
Nina Jonerud og arbeidsleder Torild Adriansen er to av de blide menneskene du vil møte i serviceavdelingen hos ASVO. Foto: Hyunjung Kim

Serviceavdelingen på ASVO utfører en rekke ulike oppdrag og tjenester for store og små kunder i Kongsberg og omegn. Med over 90 faste kunder og en voksende oppdragsportefølje, tar avdelingen på seg alt fra makulering, sortering, trykk, montering, pakking og distribusjon. Du finner de her. 

– Vi er stadig på jakt etter nye pakkeoppdrag. Vi kan også være behjelpelige med distribusjon hvis dette er ønskelig. Vi henter gratis i bykjernen og tar også oppdrag utenfor Kongsberg. Vi er også behjelpelige med å skaffe oppbevaringsdunker, forteller Torild Adriansen, arbeidslederen for serviceavdeling i ASVO.

Torild Adriansen, har jobbet i ASVO siden 1996. Det blir 21 år med mange gode minner.

– Det beste med arbeidsplassen min er først og fremst alle menneskene. Mange av arbeidstakerne her har vært her fra starten av og sammen har vi opplevd mye fint. Vi har et veldig trivelig miljø og det er en veldig givende jobb, innleder Torild stolt og smiler varmt.

Torild, som har vært arbeidsleder for serviceavdelingen i 20 av 21 år, gleder seg hver eneste dag over den varierte og meningsfulle jobben hun har. 

Saken fortsetter under bildet. 
Leverer FIRST LEGO League Scandinavia-medaljer, T-skjorter, pokaler og utstyr til over 5000 barn rundt om i landet. Foto: Hyunjung Kim

– Jeg motiveres både av menneskene her og kontakten med de fornøyde kundene våre. Bare på makulering har vi over 90 faste kunder, fra alle skolene i byen til det private og offentlige. Vi sørger også for at 5-6000 unger fordelt på 350 lag over hele landet i FIRST LEGO League Scandinavia får alt de trenger av nødvendig materiell. Så det er en ganske omfattende jobb og service vi tilbyr, forklarer hun.

En annen ting som gjør Torild oppriktig glad i jobben sin, er verdien det gir arbeidstakerne og hva det betyr i en større sammenheng. 

– Det er utrolig moro å se hva de presterer og lager. De er utrolig flinke og kreative og de blir så stolte når de leverer en riktig vare og ser noe de har vært med på å lage igjen i byen. De simpelthen gløder da de får skryt når de møter de fornøyde kundene våre.

For Torild er det viktig at alle skal ha en givende jobb og fin arbeidsdag.

– Gjennom jobben de gjør hos oss, føler de at de er en del av samfunnet og får en meningsfull hverdag. Ikke minst er de svært dedikerte, pålitelige og ansvarsfulle. Her har de en arbeidsplass som er trygg og forutsigbar, hvor de blir tatt vare på og hvor de får anledning til å bruke de evnene de har og vokse på utfordringene, forteller hun.

Selv om serviceavdelingen har mange kunder i dag, har de kapasitet til flere:

– Vi kan ta nesten alle typer oppdrag og vi er åpen for det meste. Så det er bare å ta kontakt, smiler Torild.

Saken fortsetter under bildet. 
Står på hele dagen. Ole Kristian og Jostein henter og makulerer for mange bedrifter og private aktører i byen. Foto: Hyunjung Kim

Ved å bruke ASVO sine tjenester er du med på å sikre arbeidsplasser for deres fantastiske arbeidstakere. Gjennom å ta dette samfunnsansvaret er du med på å gi dem en meningsfull hverdag med reelle og varierte oppgaver. 

To av de som kan bekrefte dette er arbeidstakerne Ole Kristian Leivdal og Jostein Kristiansen.

De to sterke gutta jobber i avdelingen som driver stort innen makuleringstjenester. Jostein og Ole Kristian henter papir til resirkulering over hele Kongsberg, som så makuleres i to store maskiner som er klarert av bedrifter som stiller strenge krav til sikkerhet.

– Vi må være to, for det er tungt arbeid, understreker Jostein.

Da vi spør hva det beste med arbeidsplassen og jobben er, blir de tydelig stolte.

– Alle de andre folka. Dette er en bedrift hvor vi tar vare på hverandre, forteller de i kor og fortsetter like begeistret:

– Og det å treffe kundene! Det er alltid et smil å få.

Jostein understreker samtidig hvor mye det betyr for han å ha en jobb å gå til hver dag.  

– Her får du den hjelpen du trenger og får muligheten til å vise at du kan være delaktig i samfunnet og jobbe, forteller han stolt.

Saken fortsetter under bildet. 
Odd Juveli, Nina Jonerud og Erik Andreas Syrstad fra Go! Promotion. Foto: Hyunjung Kim

Storfornøyd kunde

En av de mange fornøyde kundene som samarbeider med ASVO, er Go! Promotion i Kongsberg, et selskap som leverer profilprodukter og profilklær til en rekke store kunder i distriktet.

Bak selskapet står Erik Andreas Syrstad og han ser samarbeidet med ASVOs pakke- og trykkavdeling som uvurderlig. Med nesten 20 års erfaring innen profilmarkedet, både i Norge og Sverige, vet han hvor mye en slik god serviceleverandør betyr.

– Jeg bruker ASVO konsekvent som en del av min forretningsidé om å jobbe lokalt og ta et samfunnsansvar, så jeg bruker de så mye jeg kan. De holder tidene, er flinke, trofaste, henter og kjører, pakker og trykker og takket være samarbeidet med ASVO Kongsberg AS kan jeg si ja til alle kunder som kommer med nye oppdrag. De er helt fantastiske, forteller Erik Andreas entusiastisk.

Her har de en egen trykkeavdeling hvor de kan trykke det meste som er på tekstiler i høy kvalitet. Både arbeidsklær, t-skjorter, jakker, sekker, bager og refleksvester er blant noe av det de kan levere trykk på – og er du enten en privatperson, firma, butikk, forening, idrettslag eller klubb, bør du ikke nøle med å ta kontakt for hjelp. Her er du sikret kvalitet.

– Det er viktig å være nøye med tekstiltrykk når man trykker og her på ASVO er de utrolig nøyaktige, tålmodige og presise, understreker Erik Andreas.

Kommer det store oppdrag, er det ASVO han tyr til.

– Det var en gang de fikk en 40 fots full container hit med over 2500 pakker som skulle pakkes og leveres ut til kunden. De gjorde hele jobben prikkfritt på en uke, skryter han.

Skal han trekke frem noe av det beste med ASVO, er det miljøet på arbeidsplassen han tenker på. 

–  Hvis jeg tar en tur opp hit møter jeg alltid blide folk som det er moro å prate med og som regel går det et par timer. ASVO er rett og slett et veldig bra tiltak! avslutter han smilende.

ASVO trenger stadig oppdrag – også utenfor Kongsberg. Så ikke nøl med å ta kontakt i dag. For mer informasjon, besøk nettsidene deres her. 

Se et knippe bilder fra avdelingen her (alle foto: Hyunjung Kim):

 

 

Fakta om ASVO Kongsberg AS:

VISJON:

ASVO-Kongsberg AS skal være den foretrukne leverandør av arbeidsrettede tiltak i regionen. De skal være en bedrift for mennesker i utvikling – en arena der kompetanse og menneskeverd er i sentrum.

FORMÅL:
Selskapets formål er å gi gode og utviklende arbeidsplasser til personer med nedsatt arbeidsevne, og tilbud om opplæring og veiledning til personer med bistandsbehov. Formålet skal oppnås gjennom veiledning og opplæring, gjennom produksjon av varer og tjenester, handel og annet tjenesteytende arbeid på det ordinære arbeidsmarked.

VERDIER:
ASVO står for: Arbeid, Service, Vekst og Opplæring

AVDELINGENE
VTA avdelingen:
Formålet med Varig Tilrettelagte Arbeidsplasser (VTA), er å gi jobbtilbud til de som ikke uten videre kan nyttiggjøre seg arbeidstilbud i det ordinære arbeidslivet. Ved deres VTA avdelinger utfører de et bredt spekter av meningsfulle og viktige oppgaver og tjenester. ASVO Kongsberg har 37 faste VTA plasser, i tillegg til at de har noen støttearbeidere tilknyttet bedriften. For å inneha en VTA plass må du ha en uføretrygd.

AFT og Igang.

Her gir ASVO Kongsberg tilbud til mennesker som kan være usikre på hva de klarer i forhold til egen arbeidssituasjon. Noen kan ha stått utenfor arbeidslivet en periode, andre ønsker å få testet arbeidsevnen, eller ønsker arbeidstrening for å avklare mulighetene i arbeidslivet.
Igang er et kommunalt tiltak, og oppfyller kriteriene for aktivitetsplikt for sosialhjelp.
Avdelingen tilbyr i tillegg forskjellige tjenester når det kommer til f.eks karriereveiledning og funksjonsvurderinger.
Hovedkontoret ligger i Stollveien 29, 3617 Kongsberg. Her utfører de en mengde ulike oppdrag for et bredt spekter av kunder. De mange ulike avdelingene her gir en god og variert arbeidshverdag for arbeidstakerne. I tillegg drifter ASVO kantina på Kongsberg Rådhus, samt at to flotte gjenbruksbutikker i Kongsberg sentrum.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg