– Vi er klare!

Ivrige til å sette igang. Bak fra venstre: Thelma Aas (13), Synne Finnerud Lien (13), Christine Løver (14) og Norah Simonsen (13). Foran fra venstre: Maiken Rinnan Pedersen (13), Jenny Hvidsten (14) og Frida Frøkjær (15). Foto: Anniken Tangerud

Barnivalredaksjonen – på oppdrag for Jazzen – og 3600.no

Når man er journalist, er det få ting som er bedre enn å skrive saker folk liker på et språk folk forstår.

Barnivalen, Kongsberg Jazzfestival sin «festival i festivalen», gir sju flinke ungdommer muligheten til nettopp dette.

Hvert år plukker de ut sju unge jenter og gutter til å være Barnivalens egen redaksjon – en redaksjon som på eget initiativ rapporterer fra alt det spennende som skjer inne i Barnivalen og Jazzfestivalen generelt – på deres premisser for unge lesere.

Fra show til workshops, smakstester til kjendisintervju og «fem på gata», vil årets redaksjon virkelig få prøve seg på livet som journalist.

I samarbeid med 3600.no

… og det beste med det hele er at vi i 3600.no er så heldige å få samarbeide med de, slik at det meste de lager også blir publisert her.

Det er noe jentene i årets redaksjon syntes er ekstra spennende.

Det er bare to av dere som har gjort dette tidligere, så hvilke følelser sitter dere nye med nå rett før det braker løs?

– Vi er spente og veldig klare! forteller jentene i kor.

Hva ser dere mest frem til?

– Vi gleder oss til å lage ting folk liker å lese og få oppmerksomhet rundt sakene vi skriver. Samt det å snakke med folk. Det er gøy.

– Det blir også spennende å få intervjue Matoma og Nico og Vinz og de, som vi får det til, legger de til og smiler ivrig.

Så på en skala fra 1-10, hvor mye gleder dere dere til dette?

– 23!

 

Om Barnivalen. 

Barnivalen, Kongsberg Jazzfestival sin  «festival i festivalen», er en festival for, av og med barn og unge som skal stimulere til kreativ utfoldelse. I et eget festivalområde i Magasinparken, vil aktivitetene, konsertene og arrangementene være tilrettelagt for hele familien. Her handler det ikke nødvendigvis om jazz, men å stimulere barns kreative utfoldelse.

 

Se programmet her: Hovedprogram Barnivalen 2017

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg