– Vi er klare!

Erlend og Selma gleder seg vilt til studiestart. Foto: Anniken Tangerud

140 faddere ønsker 400 nye studenter velkommen med en av tidenes største fadderuker.

Det er ikke bare bare å være ny student i en skole som huser mer enn 1450 studenter. Spesielt ikke om du er fersk i byen i tillegg.

Men ved Høyskolen i Sørøst Norge og Campus Kongsberg, finnes det håp: 140 blide faddere som ønsker å bidra for å gjøre studiestarten og studielivet her i byen så hyggelig og bra som mulig.

To av disse, som også sitter i Fadderutvalget, er Erlend Blom (27) og Selma Meyer-Mørch (21), og de vet nøyaktig hvorfor de ville sitte i styret og koordinere den viktige Fadderuka på HSN.

Det er mye arbeid, men mye moro. Det betyr så mye for de nye studentene å få en god start på studielivet gjennom å gjøre noe sosialt og få et nettverk rundt deg, bedyrer de to optometristudentene.

Søndag 13. august samles årets faddere for et lite uoffisielt kick off og tirsdag 15. august starter starter årets Fadderuke med en dåp som innleder to heidundranes uker fylt av fest og moro.

Skolen åpner ikke offisielt før på onsdag 16. august med en åpningsmarkering med rektor, kunnskapsministeren og en konsert med Amanda Delara.

For Selma og Erlend er fokuset på fadderuka og til tross for at det bare er få dager igjen, er nervene i kontroll.

Vi begynner å bli klare nå! sier de i kor og smiler.

Det eneste usikre momentet er at man ikke helt vet om man mangler en puslebrikke når man skal legge et puslespill på 3000 brikker, legger Erlend til og ler.

Hva er det beste med fadderuken i Kongsberg?

Dette er en liten skole og det skal ikke så mye til for å bli kjent med noen. Men fokuset er på å møte nye folk, være sosial, å vite at du alltid har noen du kan spørre og få hjelp av og rett og slett ha det gøyt! forteller Erlend på kav bergensk [derav t’en, red.anm].

Årets fadderuke er stor til å være i Kongsberg. Faktisk er den en av de største vi har hatt. Hva høydepunktet for studentene vil være, er nok avhengig av hvem du spør. For noen er det konserten med Robin&Bugge, for andre igjen togaparty, bar til bar, rebusløpet, gruveturen, idrettsdagen eller Kongsberg fargefestival – et fire kilometer løp gjennom byen hvor deltakerne farges fra topp til tå, forteller de ivrig i kor.

Hva er det beste med Kongsberg som studiested?

Det er veldig koselig og intimt her, syntes Selma som opprinnelig kommer fra Bærum.

Det er veldig mange muligheter her, selv om det kanskje ikke virker slik. Her er det kort vei til det meste og det er mye enklere å få utrettet ting, forteller Bergenseren Erlend og utdyper:

Som student er det lettere å påvirke. Da jeg begynte her i 2012 for eksempel, var det kun én idrett på høyskolen (innebandy). Men nå har vi ni idretter, deltar på studentleker og mesterskap og utvikler et anlegg ute på Heistadmoen. Det er fordelen med en by som Kongsberg. Det er litt opp til deg selv hva du gjør det til. 

Jeg ville komme til et mindre studiested og Kongsberg oppfylte forventningene, forteller Selma som før optometri studerte pedagogikk ved Universitetet i Oslo.

I tillegg er Kongsberg såpass lite at du kan gå over alt. Her trenger du ikke bil eller kollektivtransport. Avstandene er korte. For å ikke glemme den fine naturen her. 

Vi ønsker Selma og Erlend og de mange studentene lykke til med semesterstart!

 

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg