Vet du egentlig hvem du er?

Fra venstre: Hilde Wedde og Bente Weber Bergesen fra Slekt og Data Kongsberg og Liv Jorunn Aunan fra Statsarkivet i Kongsberg. Foto: Magnus Bjørnnes
Fra venstre: Hilde Wedde og Bente Weber Bergesen fra Slekt og Data Kongsberg og Liv Jorunn Aunan fra Statsarkivet i Kongsberg. Foto: Magnus Bjørnnes

Nettmagasinet 3600.no går sammen med noen av landets fremste eksperter på slektsgransking for å se hvor langt tilbake i tid vi kan følge forfedrene dine. Har du lyst til å være med?

Slektsgranskerne Bente Weber Bergesen og Hilde Wedde fra Slekt og Data Kongsberg (DIS) og Liv Jorunn Aunan, førstekonsulent ved Statsarkivet på Kongsberg, blir til sammen kanskje landets sterkeste trio på slektsgransking. Har du lyst til å finne røttene dine?

Målet vårt er å lage dokumentarfilm der vi følger lokale familier bakover i tid. Hvor de kommer fra og litt om hva som skjedde med på veien fram til i dag. Hvor langt tilbake i historien kan vi komme? Dette blir vår egen lokale vri på NRK-suksessen «Hvem tror du at du er?»

Vi søker nå kandidater som har lyst til å finne røttene sine. Nettmagasinet 3600.no er lokalt forankret, og vi ønsker helst å jobbe med personer som tror, eller mistenker at minst ett slektsledd kan føres langt tilbake i byens historie.

Kanskje Christian IV er din tipp tipp tipp tipp tipp tipp…

– Du må vite navn og fødelsdato på forfedre tilbake til ca. 1930 eller tidligere.
– Disse må være født på Kongsberg.
– Du må være villig til å bli med i en dokumentarfilm når hemmelighetene skal avsløres.
– Vi forbeholder oss retten til å velge den/de historiene som vi finner mest spennende.

Interessert? Send e-post til bjorn@3600.no

Den 29. oktober arrangeres Slekstforskerdagen. Lokalt foregår det i Kongsberg Bibliotek på Krona fra 10.00 – 15.00. Her får du lynkurs i slektsgransking og råd og tips fra «Slekt og Data Kongsberg» og «Statsarkivet i Kongsberg» Alt er selvfølgelig helt gratis.

Statsarkivet i Kongsberg oppbevarer kirkebøkene fra Buskerud, Vestfold og Telemark. Disse bøkene er den viktigste kilden til historisk kunnskap om fødsel og dødsfall opp gjennom historien. Mye er digitalisert og søkbart via nettet, men originalene ligger lagret i arkivet på Raumyr.

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg