Stian Berntzen er servicetekniker på Volvo hos bilSpiten og fascinert av sitt eget yrke.

– Jeg har alltid vært bilinteressert og har valgt å ha yrket mitt som hobby, sier Stian Berntzen.

Se første episode nederst i saken!

Les også: For meg er det viktig med kjørekomfort!

Snakk om å ta med jobben hjem! På fritida er det eldre biler som skal fikses og bygges om.

– Jeg har alltid noen prosjekter gående. Jeg liker biler med god gammeldags mekanikk. Noen ganger handler det om å beholde bilene så nær originalen som mulig – andre ganger kan det være å få ut flest mulig hestekrefter, forteller Stian.

stian_berntzen_2.26.1
– Jeg har alltid vært bilinteressert og har valgt å ha yrket mitt som hobby, sier Stian Berntzen. Foto: Akari AS

På jobb som servicetekniker hos bilSpiten er det ny teknologi og helt andre utfordringer som fascinerer.

– Jeg blir inspirert av teknologien som finnes i nyere biler. Stadig mindre motorer og større effekt. Det er veldig tilfredsstillende å hjelpe kundene – finne feil og rette opp. Dette er et fint yrke med en spennende fremtid, sier Stian Berntzen.

Les også: Terotech valgte bilSpiten

 

 

Volvoforhandler helt siden 1950- årene

Helt siden Hermod Spiten startet som Volvoforhandler i Kongsberg i slutten av 1950-årene har navnet Spiten vært synonymt med bilhandel i Kongsbergdistriktet.

Mye har endret seg siden den gang, men én ting er uforandret: Spiten driver fortsatt med Volvo. I tillegg til Volvo, er i dag bilSpiten også stolt forhandler av Mazda og Ford – to merker som sammen med Volvo utfyller hverandre svært godt.

Selv om også bilSpiten har endret seg siden oppstarten for snart seksti år siden har vi de samme solide grunnverdiene. Vi ønsker å levere Kongsbergs beste bilopplevelser. Vi synes at bil skal vekke lidenskap og være spennende og morsomt. Men mest av alt synes vi at bil skal være trygt.

Se episode 1 i serien Verkstedmesterne

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg