– Du verden. Jeg er helt målløs!

Liv Hukkelberg og Acta Musicae ble virkelig overrasket torsdag kveld.

– Vi er stolte av å få kunne være med på dette og bidra til at det blomstrer og gror for ildsjelene i lokalsamfunnet, forteller Beate Wojtaszek fra Block Watne til 3600.

Da Block Watne i midten av mai, 2017, annonserte at de ville dele ut 3 sponsorpotter for å hjelpe lokale lag og foreninger i Kongsberg med økonomisk støtte, gikk jungeltelegrafen i byen.

Til slutt hadde Block Watne fått hele 32 søknader og de ansatte i boligbyggerfirmaet ble imponert over innsatsen.

– Endelig kan vi avsløre hvem som får den første potten på 15.000 kroner. Vinneren har skrevet en svært ryddig og informativ søknad med tydelige ønsker og muligheter for Block Watne sin involvering, samt at vi virkelig ser stor glede og nytte av midlene som blir overgitt. Acta Musicae har gitt av seg selv og vist hvordan midlene virkelig kan gi nytte og verdi over lang tid for byen vår, forteller en meget fornøyd Beate.

– Nå gjenstår to sponsorpotter på 25.000 og 50.000 kroner. Hvem som mottar disse gjenstår å se, men vi ønsker også at dette blir en part som vi kan involvere oss med og være sammen med på reisen og kanskje bidra til å løfte de ytterligere, legger hun til.

Under ser du hvem som får den første potten.

Dette var ikke endel av øvelsen. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Overraskelse!

– Du verden. Jeg er helt målløs, utbryter Liv Hukkelberg, dirigenten til kvinnekoret Acta Musicae, sjokkert idet Beate Wojtaszek overrekker en sjekk på 15.000 kroner onsdag 7. juni.

Sammen med 3600.no hadde Beate bestemt seg for å spontant dukke opp under en korøvelse for å overrekke en blomsterbukett og en gigantisk sjekk.

Det ble mildt sagt meget godt mottatt.

Den plutselige overraskelsen som fant sted denne kvelden, overrumplet virkelig alle som var tilstede og elektrisk begeistring spredte seg rundt i rommet og var til å nærmest ta og føle på.

Smilene og jubelen var ikke til å ta feil av. Her var vi omgitt av en ektefølt glede.

Vi har lenge ønsket å støtte lokalt og har fått mange gode søknader, men deres skilte seg ut og her ser vi at pengene vil komme godt til nytte, uttalte Beate og smilte varmt.

Jeg må bare få si hvor dediserte de kvinnene du ser rundt deg er og hvor mye vi setter pris på denne verdsettelsen. Vi er verdens mest dediserte damer, kom det engasjert fra en av damene i koret.

Blid gjeng. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Dirigent Liv Hukkelberg boblet av glede og det var helt tydelig at vi var på et sted hvor sangen og koret er i sentrum. For de ville takke oss med sang.  

Nå må vi synge for dere! smilte Liv glad.

Koret sang Brudemarsjen fra Lødingen og et bestillingsverk Susanne Wallumrød, (som tilfeldigvis satt i salen den kvelden), ved navn The Blood som Wallumrød har skrevet spesielt for årets Jazzfestival.

De pleier å være fulltallige, for her er det kvinner i alderen 18-49 år som forenes av gleden ved å synge. Men denne kvelden var det blant annet én som tok imot et barn, en annen som var på Stortinget og en tredje på foreldremøte.

En helt typisk kvinnehverdag, utbrøt det til latter fra øvelsessalen.

Hva betyr koret for deg? spurte vi Liv Hukkelberg.

Det betyr veldig mye. Her skaper vi fin musikk sammen. Jeg gleder meg til hver øvelse, for de er så motiverte. Dette er damer som vil, som har en intensjon og et mål og er så utrolig entusiastiske, svarte Hukkelberg varmt.

Koret står mitt hjerte nært og jeg har blitt veldig glad i arbeidet og jentene. Sønnen min pleier å si: mamma, koret er jo barnet ditt. Det sier kanskje alt?

Hukkelberg startet damekoret i 1997 – og det betyr jo at de fyller 20 år i år. Det skal de blant annet feire ved å synge med fjorårets mottaker av den høythengende musikerprisen DNB-prisen, Susanna Wallumrød under Kongsberg jazzfestival!

Midlene de fikk denne kvelden, kommer godt med. 

– Jeg ante jo ingenting før dere kom inn døren. Men dette var en kjempepositiv og artig overraskelse – noe jeg og vi utrolige takknemlige for, avsluttet Liv og smilte stolt.

Super overraskelse. Fra venstre: dirigent Liv Hukkelberg, kasserer og søknadskriver i Acta Musicae Maren S. Sandal og Beate Wojtaszek fra Block Watne. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Et utdrag fra søknaden.

Kven er vi?

Acta Musicae er eit kvinnekor som held til i Kongsberg.  Vi er for tida 30 aktive songglade kvinner  og har eit alderspenn frå 18 år og oppover. Vi syng så lenge stemma vår held. Dirigenten vår er Liv Hukkelberg.

Vi øver annakvar onsdag og har ei eller to helgeøvingar i semesteret, gjerne i samband med konsertar og proskjekter vi øver til. Korøvingane består av mykje song og musikalske verkemiddel, både som samla kor og i ulike stemmegrupper. Vi har aldri ein øving utan mykje humor, latter og munter prat.

Ordet Acta Musicae betyr musikalske handlingar, og dette har koret ein intensjon om å etterleve med ulike aktivitetar og stor spennvidde i repertoar og sjanger.

Acta Musicae er eit kor som har fokus på musikkopplevingar og musikalske uttrykk. Vi ynskjer at kvar enkelt songar skal utvikle sin eigen musikalitet samstundes som vi satsar på ein stadig stigande kunstnarisk kvalitet i vår formidling av musikk.

Våre prosjekter for 2017:

Kongsberg jazzfestival: Vi var så heldige å få med oss Susanna Wallumrød som gjesteartist på vår julekonsert i Kongsberg kyrkje under vår julekonsert «Juleklang» 2016. Til denne konserten hadde Susanna komponert eit eige verk til koret vårt «The Blood» som vi framførte.  Susanna vart vinnar av DNB sin jazzpris 2016, ein pris som vert delt ut under Kongsberg Jazzfestival kvart år og vinnaren må halde ein konsert under neste års jazzfestival. Sussanna har invitert Acta Musica til å vere med henne på denne konserten kor vi skal framføre «The Blood» samt vere med å kore på fleire andre songar saman med Susanna.

Jubileumsfest:  Acta Musicae er 20 år og dette skal feirast saman med aktive og gamle medlemmer med ein låvefest på ein gard på Ulland. Her skal vi synge og mimre oss gjennom ein heil kveld, vi gler oss!

Kva kan Acta Musicae bidra med til Kongsberg sine innbyggjarar?

  • Fyrst og fremst musikalske opplevingar i ulike sjangrar.
  • Vi har eit samansett og variert repertoar og vi tek på oss oppdrag til små og store hendingar i livet som til dømes: bryllaup, gravferd, konfirmasjon, konferanse, firmafest, bursdagar og liknande.
  • Eit aktivitetstilbod til Konsberg sine innbyggjarar som vil utvikle seg som korsongar. Vi satsar på kvaliet og utvikling og har rekruttert fleire studentar og personar som er nyleg flytta til byen.
  • Bidra til å gjere det kulturelle tilbodet i Kongsberg meir attraktivt.

Kva vil pengane gå til?

  • Noter
  • Bestillingsverk
  • Innleie av instruktørar
  • Innleie av musikantar
  • Leige av konsert lokaler

 

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg