Velkommen til Saggrendadammen 2.0

Hvite strender, leketårn og trampoline i vannet, sukkerbit, grønt gress og grillområder. Her blir det yrende liv til sommeren.

Knappe 6 kilometer utenfor Kongsberg sentrum ligger en perle av en badedam som virkelig har gjennomgått store forandringer de siste årene.

I 2014 startet selskapet ALTi Bygg og anlegg grunnarbeidet med å bygge selve damkonstruksjonen for å flomsikre området og sommeren 2016 kunne man endelig åpne badesesongen igjen ved det populære valfartsstedet.

Siden den gang har nærmiljøet blitt oppgradert med både benker, ladestasjoner, gress, grillområder og nytt av året er et moderne toalettanlegg – og ikke minst lekre strandsoner, samt en vanntrampoline og klatretårn.

Men vi er ikke helt ferdige ennå. Vi kommer nok til å holde på helt frem til jazzen, forteller Bjørn Tore Ødegården, leder i parkseksjonen i kommunen, til 3600.no.

Flere møbler og griller skal på plass og den siste finpussen av det grønne, sikres og ryddes.

Målet med det hele er å gjøre den nye Saggrendadammen enda mer attraktiv for både lokalbefolkningen og turistene.

Badedammen skal både være trygg, barnevennlig og innbydende.

Samtidig er dette et sted som også må formes litt av publikum selv. Det er de som til syvende og sist vet hva som fungerer og hvilke behov de har, forteller Ødegården.

Selv innrømmer parklederen han er stolt av hva de har fått til. 

Dette er en perle av et område som innbyr til besøk og aktivitet. Damanlegget vant også Kongsberg kommunes arkitekturpris i 2016 og det er vi kjempestolte av. Det har vært et heftig oppdrag å få til. Spesielt med så strenge regler for flomsikring, understreker han.

Hvis du ikke har vært der på en stund, får du nok en a-ha-opplevelse. Spesielt den andre siden av brua har blitt et mekka for barnefamiliene med strand og et sted hvor strømforholdene ikke er så sterke. 

Den nye Saggrendadammen har simpelthen blitt en naturperle av et møteplass og vi venter storinntrykket snart! avslutter Ødegården som samtidig gleder seg til den offisielle åpningen som blir en gang i sommer.

Den aller første dagen i juni, 2017, vitner om at området allerede er populært. Ikke bare så vi fire bobiler på parkeringsplassen og en gjeng med motorsyklister fra Belgia som tok lunsjen sin i solen der, men jaggu var det ikke en modig sjel fra Tsjekkia som testet både vanntrampolinen, sukkerbiten og klatretårner i under 10 grader i vannet.

Se nye bilder av dammen her:

 

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg