Vinnerne av Vekstprisen 2016

Vekstprisen 2016 tildeles Sindre Andreassen og Håkon Ystenæs med prosjektet HADES!

Her er juryens begrunnelse:

– Det er krevende tider for mange. Oljeprisen har falt kraftig, og usikkerheten rundt den økonomiske utviklingen har økt og mange opplever nedbemanning og en tøffere hverdag. Dette setter krav til omstilling i næringslivet. 

Les mer om Vekstprisen 2016 her.

Vi har levd godt  høye oljepriser. Det bildet har absolutt forandret seg. 

Men det gir også nye muligheter!   

De neste årene vil det oppstå ny teknologi, nye fagfelt og nye produksjonsområder som vi i dag ikke kjenner konsekvensene av. 

Prisen skal bidra til vekst i etablerte bedrifter, men også etablering av nye virksomheter og arbeidsplasser i Kongsberg. Målet er at prisen vil inspirere mange til å realisere spennende ideer for nytt næringsliv i kommunen vår, og at prisen vil være et bidrag til et vekstkraftig lokalt næringsliv i framtida.

Vekstprisen deles ut av Kongsberg Næringsforum, nettmagasinet 3600.no, Kongsberg kommune, Høgskolen i Sørøst-Norge og Kongsberg Innovasjon AS. I tillegg bidrar også PwC, Kopisenteret, Exacta og Digital Accounting. Vekstprisen 2016 har en verdi på inntil 200.000 kroner – i form av skreddersydde tjenester fra de nevnte bidragsyterne.

Det var 14 søkere og tre nominerte til Vekstprisen 2016: privattimer.net, Sagov Science og HADES

Vinnerne av Vekstprisen 2016 er dyktige og ambisiøse, og har allerede klart å etablere relasjoner i det lokale næringslivet som kan hjelpe dem med å videreutvikle ideen.  

Det kan være at vinneren sitter på et konsept som kan utvikle seg til å bli en av Kongsbergs mest spennende bedrifter om noen år.

Vinnerne er unge, innovative og nyskapende. De benytter de seg av kunnskap og løsninger som er utviklet av lokale høyteknologibedrifter på Kongsberg. 

Vinnerne beskriver selv hvilket problem de skal bidra til å løse for kundene:

Eiere av sportsbiler ser på bilen sin som mer enn et fremkomstmiddel. Det er interesse, lidenskap og status. Disse bileierne er opptatt av ekstrem ytelse kombinert med design som skiller seg ut. Vi vil produsere felger for disse personene – de som ikke er tilfredsstilt før de har det aller råeste. Karbonfiber blir mer og mer vanlig, fra romfart har det forflyttet seg til flytrafikk og vindmøller, og de siste årene inn i sportsbiler. Vi er overbevist om at felger er det neste store området der karbonfiber vil ta av i den Automotive sektoren”.

– Vinnerne av Vekstprisen 2016 er Sindre Andreassen og Håkon Ystenæs med prosjektet: HADES!

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg