Vamp laget full fest – og det på en torsdag!

Det er ingen tvil om at Vamp leverer det de lover – visuelle historier pakket inn i musikalsk magi.

Band: Vamp
Hvor: EnergiMølla
Når: Torsdag 18.2.2016
Publikum: 360

Torsdag kveld møtte folkemusikk tonene til blues og rock – da Haugesunds-bandet Vamp inntok scenen på Mølla i Kongsberg. Med seg hadde de deres tiende studioalbum Populas – som vi fikk flere smakebiter fra.
Publikum sto tettpakket fra helt fremme ved scenen, til bakerst i lokalet – oppe som nede, med 360 oppmøtte av en total kapasitet på 420 personer. Dette er imponerende på en ukedag i Bergstaden.

 Fra scenen tar de med oss inn i et univers av fabler og historier fra første spor. Ekstra moro er det da de forteller deler av historiene som ligger bak tekstene og viser vei igjennom kvelden. Fra deres nyeste album velger de blant annet å fremføre Elmer. Det spilles lekent. Banjo står instrumentalt i sentrum av lydbildet. Sangen er forøvrig skrevet til et av bandmedlemmenes to år gamle barnebarn – noe den litt barnlige og søte fremtoningen viser.

Det var god stemning – og fra scenen ble det lekent. Med vitser og historier som fikk latteren til å sitte løst blant publikum, som fulgte bandet engasjert.

I 2014 inntok Bjørn Berge besetningen som et av de nyeste tilskuddene i Vamp. Berge er kjent for å være en real blues-musiker, men han tilfører så mye mer enn dette. Med hans tilstedeværelse har lydbildet fått en råere sound med en bluestyngde – men han har i tillegg dratt med bluegrass – noe som kommer fint frem med blant annet banjoen. Det er veldig stilig å se norske toner blandet med amerikansk folkearv på denne måten.

Stemningen senker seg, og det var helt stille og magisk i det Vamp introduserete muligens sin største hitt –Tir`Na Noir. En historie som får selv frosne Kongsberg-folk til å tine opp denne februarkvelden. Herlig vakkert!

Det er ingen tvil om at Vamp leverer det de lover, visuelle historier pakket inn i musikalsk magi. Det er mytisk og energisk på samme tid da de slipper løs Månemannen – allsangen slår lett til i det kvelden senket seg.

Konserten gikk mot slutten og Vamp spilte Liten Fugl for et publikum som var helt stille. Bandet stoppet og vokalen fortsetter i solo, man kunne høre publikum synger med høyt og tydelig i den gamle mølla. Nok en gang stormende jubel i det visa avsluttes og Vamp takker varmt for at de fikk komme til Kongsberg å spille.

3600.no

Se alle innlegg