– Det har vært et fantastisk år!

Møt Wegar Hogstad som ville stå på egne bein og satse alene.

Jeg ville skape noe selv, bygge opp noe, og gjøre det akkurat slik jeg ville uten noen påvirkning fra en kjede, forteller Wegar Hogstad (47) etter å ha vært ansatt optiker på Brillehuset i Kongsberg gjennom 17 år.

For et snaut år siden etablerte han sin egen butikk på Kongsberg og valget på hvor den skulle holde til, var lett.

Jeg har alltid vært glad i Vestsida, så for meg var valget enkelt. Jeg ville satse på Vestsida og jeg ville skille meg ut fra de andre optikerbutikkene. Når lokalene her ble ledig, var det bare å slå til. Et bygg med mye sjel og perfekt beliggende på torget, sier han om butikken som nå ligger på hjørnet av Chr. lV. des gate 10.

En litt annerledes butikk..

Butikken han driver er ikke lik noen andre og alt interiør og innredning er hentet fra lokale krefter.

Broren min, Bent Hogstad, er glassmester og etter samtaler fant vi ut at butikken skulles bygges med mange glasselementer. Tanker og ideer kom frem, og butikken begynte å ta form. Vi tegnet alt selv. Disken, arbeidsbenken og barbordet ble laget av møbelsnekker Øystein Gåsefra og deretter glasset inn. Et massivt solbrillestativ ble laget i glass og stål, hvor stålbjelker ble laget på Kongsberg formverksted. All belysning ble designet og satt opp av Forenende Montører, Notodden. Gulvbelegg ble bestilt av fargerike i Kongsberg, forteller han stolt.

Huseier begynte å totalrenovere lokalene i sommermånedene juni/juli i 2015, og Hogstad begynte å bygge butikken i desember samme år.

wegar3
Wegar Hogstad står foran en av glassdørene som hans bror, glassmester Bent Hogstad, monterte i butikken hans. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

«Jeg ville skape noe selv, bygge opp noe, og gjøre det akkurat slik jeg ville uten noen påvirkning fra en kjede»

 

 

 

Kortreist innredning.

Når du kommer inn, kan du se at alle brillene i butikken henger på store og lekre glassplater i to ulike farger, frosta hvit og aqua marine blå. Dette ble valgt fremfor akrylplater som er mer vanlig, men ikke har den samme glansen.

Vi ønsket å bygge butikken ved hjelp av lokale aktører. Butikken fremstår i dag som stilren og vi har fått mange positive tilbakemeldinger for innredningen, forteller Wegar.

Også utvalget de byr på er noe annerledes enn det mange kanskje er vant til.

Det er mange optikerbutikker i Kongsberg, så det er viktig å prøve å skille seg ut litt fra de andre. Jeg hentet inn konsulenthjelp for å sette sammen et spennende utvalg av innfatninger og solbriller.

Trenger du bistand er også åpningstidene tilpasset deg som kunde.

Jeg veit at mange har lyst til å ta synsundersøkelse før de drar på jobb, så derfor åpner vi kl. 8 om morgenen, men holder til gjengjeld lørdagsstengt, sier han.

Butikken eier og bestemmer han over selv, men som medlem i Alliance optikk-kjeden som har sitt kjedekontor i Kongsberg, får han de beste innkjøpsavtalene samt en koordinert markedsføring og felles innkjøpsmesser.

En garanti for kvalitet i alle ledd og spesialkompetansen du trenger.

Skal du ha profesjonell hjelp eller ikke greier å besøke butikken selv, er dette stedet du bør henvende deg til.

Vi har eget verksted hvor vi sliper alle briller selv. Dette gjør at vi kan garantere for kvalitet og presisjon i alle ledd, fra kunden kommer inn til synsundersøkelse og henter brillen sin, forklarer Wegar.

Vi har som mål å ha en god faglig profil og i tillegg til vanlig optikk, så har vi spesialkompetanse på tilpassing av svaksyntoptikk og skytterbriller. Innen svaksyntoptikk er det forstørrende optikk for avstand og nær, samt filterbriller som motvirker blending.

Jeg vil også nevne at vi tar hjemmebesøk til de som ikke greier å komme til butikk. Da tar vi med synsprøveutstyr og innfatninger hjem til folk eller på sykehjem, understreker han.

I dag er de 2 fulltidsoptikere som jobber der, samt en student på deltid og Wegar tenker tilbake på det siste året med et varmt hjerte og ser frem til det neste med ivrige smil.

Ett år er snart gått og det har vært ett fantastisk flott år. Jeg er veldig takknemlig for alle kundene som har kommet og gleder meg til 2017 hvor vi skal gjøre vårt beste for at kundene våre ser best mulig, avslutter han.

onkel
På veggen bak i kontoret, henger Onkel Roar Hogstads gode råd som en hyllest til Wegars mentor og forbilde. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no
blikkfang
Lekre turkise vegger skaper et blikkfang rundt de mange spennende brillene i butikken på Vestsiden. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg