Utstilling på Labro Art

På Labro er det mange museer, og til og med et kunstgalleri. Galleriet har åpent på sommeren; nå er det maleren Arild Andresen som stiller ut.

Av: Hanna Sundling og Benjamin Holter

Labro Art er et kunstgalleri ute ved Vassdragsmuseumet.

Galleribygget pleide å være en stall før, og hestene som pleide å bo der har satt sine spor i den gamle trebygningen. Siste gangen det bodde hester der var for femti år siden. Nå i senere tid har det blitt et kunstgalleri. Det har tre utstillinger i året, hvor de både stiller ut og selger malerier og annen kunst.

Galleriet stilte opp en ny utstilling den 7. juli, som skal stå oppe til den 29. juli.

I denne perioden består utstillingen av maleriene til Arild Andresen, en kunstner fra Smøla. Han sier selv at hans kunstverk er et slags «indirekte reisebrev», at de dokumenterer hans reise gjennom «mange år med ulike landskap, både konkret og mentalt».

Flere av maleriene hans er mystiske, og Andresen har blitt omtalt som «antydningens artist», da bildene hans ofte bare antyder motivet og får den som ser på det til å selv måtte tolke hva som er malt. Noen av maleriene hans er ikke like mystiske, men viser heller frem Arilds talent for realisme i all sin prakt. Her er noen eksempler:

Bilde nr. 19: En kvinnes kraft.

Dette bildet viser både Arilds evne til å tegne og hans evne til å antyde; i forgrunnen ser vi en ballettdanser, mens bakgrunnen er mørk og usikker.

Selv om ballettdanseren er klar og tydelig, så er mye av situasjonen i bildet opp til den som studerer det.

Bilde nr. 14: Ørn i ødemark

Her er godt eksempel på Arilds forkjærlighet for antydning. Du ser skyggen av en fugl, men hva flyr den over? Er det en brann, eller er det ørkenlandskap? Eller kanskje noe helt annet? Her er det opp til Arild å vite, og for oss å undre.

Disse maleriene tas ned 29. juli, og galleriet er stengt frem til den 4. august da det åpnes  en ny utstilling. Denne kommer til å vise frem noen malerier av Oddny Ra, samt Oddvind Ørbecks private samling av eksotiske kunsthåndverker. Det er gratis å komme og se, og det er mulig å kjøpe mange av maleriene som er utstilt.

Les også: Kunst på Labro

Stikk gjerne innom!

 

3600.no

Se alle innlegg