– Det er sykkelen!

André Thorsdalen (44) trenger ikke et sekunds tenkepause da vi spør ham hva han syntes er det beste med sykkelløpet han er med på å arrangere under SnowStock.

Les også: Her blir det tettpakket med underholdning!

Selv om det kanskje var en liten spøk, om vi skal tolke latteren som fulgte svaret, er det nok en svært så lidenskapelig sykkelentusiast som står bak i kulissene da årets løp er i gang i Funkelia.

– Det beste med sykkelløpet er adrenalinet. Utfordringen. Konkurransen. Det som skjer med deg når du får startnummeret på, forklarer han ivrig.

– Det er en enkel konkurranseform, men det krever litt guts for å slippe på, legger han til.

44-åringen vet hva han snakker om. André har selv deltatt og vunnet det actionfylte sykkelløpet en rekke ganger. Men i år, som i fjor, skal han bare stå på sidelinjen.

Det gruegleder han seg til.

– Det er med en skrekkfyllt glede jeg ser frem til årets arrangement. For du vet det er jobbing døgnet rundt fra den onsdagen til lørdagen. Men du får en veldig gevinst igjen når du ser alle som smiler nede på stadion, alle de fornøyde kidsa og foreldrene, understreker han.

galskap
Unna vei! Det krever en god dose mot å kaste seg utfor bakkene i Funkelia på sykkel. Her ser du en liten smakebit fra i fjor. Videoen du kan se nederst i saken. Foto: 3600

Prestisje og pengepremier

Konseptet rundt sykkelløpet har endret seg litt gjennom årene, men fokuset er det samme: adrenalinet og smaken av seier.

Det er selvfølgelig veldig mye prestisje og en intern konkurranse om å vinne dette her, forteller André og nevner noen av deltakerne som er med hvert år.

Det er en god salig blanding av unge og gamle rever, men dette er et arrangement som er åpent for alle. Og det er gratis å være med! påpeker han gledelig.

Nytt av i år er også at det vil bli delt ut pengepremier.

– Vi har 5000 kroner som er fordelt på de første plassene, røper Thorsdalen stolt.

I år vil det også være to heat: en litt teknisk krevende løype og en «full fart finale» rett ned «Slalomen». I det tekniske heatet er planen å få syklistene over hoppet/kulen med mål ved scenen. Det blir kanonkult!

Hva motiverer deg til å være med på å arrangere dette?

Oppturen er at vi er en god gjeng som har det veldig moro. Og du bidrar med noe kult for Kongsberg. Til å lage et show og en folkefest i byen. Det er jeg stolt av at jeg er med på, forklarer 44-åringen.

Også utfordrer vi gjerne noen til å ta Big Jump’en med sykkelen i år også! avslutter han og gliser.

Vil du være med, melder du deg på her.

 

Se video fra fjorårets SnowStock her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg