Ut på tur: Søre Revlivatn

Foto: Tor Dalaker Lund

Bli med på turpostene til Turistforeningen i høst!

Tekst: Ingunn Våer

Postene har tema vann, tjern, pytt og dam og det er flott premie til de som besøker 10 eller flere av postene– og kan legge frem bildebevis. Enten bare bilder til oss, Instagram med #vann18 eller bruk appen SjekkUt.

Turtipset fra oss denne gangen til et av disse turmålene.

Foto: Nina Søia

Søre Revlivatn

Mange turgåere har passert Søre Revlivatn, for den mest brukte stien til turisthytta Eriksbu passerer vannet. Men for de som ikke er særlig kjent i de nordlige områdene av Blefjell, er stien inn til Søre Revlivatn den perfekte inngang til disse flotte områdene.

For å komme til startstedet, kjører vi opp Numedal på vestsida av Lågen. Vi kjører forbi oppkjørslene til Blestua og Blåberg til vi kommer til et skilt som viser til Storeble. Der tar vi av og kjører til vi kommer til en liten parkeringsplass med skilt til Eriksbu på venstre side av veien.

Dette er om lag en halv kilometer før veien slutter. Da har vi kjørt vel 46 km fra Kongsberg sentrum.

Den første delen av turen går på veien til Hukasetra. Like før setra krysser vi bekken på bru og følger den rødmerka stien videre. Flere steder har turistforeningen lagt planker i de blauteste myrene.

Foto: Tor Dalaker Lund

Vi får etter hvert imponerende utsyn mot den flotte Blefjellryggen. Etter et par små kilometer er vi ved Søre Revlivatn.

Som navnet sier, ligger det et Nordre Revlivatn litt lenger mot nord. Og nordafor der igjen ligger Revlidalen og Revlisetra. Navnet Revli kommer fra gran, som har vokst seint og er hard og kvistfarget i veden. Denne type gran ble halv-kløyvd, og blant annet brukt som gulv i fjøs og segnebunner på setrene.

Mange har stridd for å komme over bekken som renner ut av vannet her, men for få år siden bygde turistforeningen bru. Oppover langs breddene av Søre Revlivatn er det fint å slå seg ned og bare nyte å være ute i dette flotte landskapet. De som gjerne vil bruke beina ytterligere, kan selvfølgelig følge stien videre mot Eriksbu.

GOD TUR!

 

De andre postene er:

Premien.

 

1. Høymyrvannet.
2. Karlstjern.
3. Store Trehyrna.
4. Kalvetjern.
5. Fossvann.
6. Øvre og / eller Nedre Fjøladam.
7. Store Jerntjern.
8. Tovestultjønna.
9. Storevatnet (Også kalt Langevatnet).
10. Kjøvetjønn.
11. Kongtjønn.
12. Søre Revlivatn.
13. Stabekktjern.
14. Nordre Daggrøtjønn.
15. Skirvsjøen.

3600.no

Se alle innlegg