Ut på tur: rundt Kongsgårdmoen

Foto: Anniken Tangerud

Noen ganger er det bare en liten tur som skal til.

Tekst: Ingunn Hagen Våer

Skogen ved Kongsgårdmoen ligger både nært og tilgjengelig og inviterer til en koselig tur liten runde på fine stier.

Runden er på omtrent 1,6 km. men det er mulig å gjøre den lenger.

For å komme deg dit kjører du forbi Kongsgårdmoen skole og parkerer helst bak Skrimhallen. Der tar du retning skogen og går bak den nye fotballbanen, og ned den bratte bakken til høyre.

I bunn av bakken flater det ut litt og vi holder til høyre. Stien kommer mot det nyeste byggefeltet, men snur ned mot venstre.

Gapahuk

Her møter vi den første gapahuken. En flott plass med mange benker. Om man ikke ønsker så lange turen er dette et flott sted å bruke litt tid.

De som ønsker en litt lengre tur kan fortsette stien videre og ned bakken. Da kommer vi ned mot Lågen og vi holder til venstre oppover elva.

Etter ett lite stykke kommer vi til en ny rasteplass. Denne gangen er vi nede ved elva og vi kommer til en fin åpen plassen. Rett inne i skogen bak benken finner vi en rester av en annen gapahuk.

 

Utsikten til den andre siden av Lågen er upåklagelig. Foto: Anniken Tangerud

For å få en runde fortsetter vi litt til på stien før den tar tilbake oppover. Vi følger stien til venstre og opp til den bratte bakken som fører oss tilbake til Skrimhallen.

Her starter stigningen igjen. Foto: Anniken Tangerud

Denne turen kan startes fra flere steder. Ett annet sted er enden av Sandveien, da starter man turen i bunn av den bratte bakken. Velger man rett frem kommer man til den første gapahuken og tar man til venstre kommer man til gapahuken nede ved vannet.

En barnevogn med gode dekk kommer fint frem på disse stiene, selv om bakken ned/opp til fotballbanen kan være litt tung.

Det er også mulig å gjøre turen enda lenger å gå ned mot Veungsdalen og helt til Kongsberg Bru om man ønsker det.

God tur! Hilsen Kongsberg og omegn Turistforening

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg