Ut på tur: Madonna

Foto: Buskerud Fylkeskommune

Gjensidigestiftelsen har hatt kåring av Norges Beste Turrute. Madonnastien i Eggedal vant!

Selv om ikke Eggedal er i Kongsberg er dette en tur som også Kongsbergfolket bør ta!

Tekst: Ingunn Våer

For å komme til starten av denne turen kjører du til Eggedal sentrum, gjennom sentrum og så til venstre i første kryss. Her står det et skilt til «Madonnaen ved Trillemarka». Følg veien «Vestbygdingsveien» til skiltet «Madonna». Nå kommer vi straks til en betalingsbom, fra bommen og til parkeringsplassen er det ca 7 km. Endelig kan vi parkere og starte turen!

Stien går raskt opp steinlagte trapper og opp til snaufjellet. Herfra følger stien kanten av Søtelifjell.

Det åpne landskapet over tregrensen gir utsikt over store områder også mens man går.

Foto: Buskerud Fylkeskommune

Turen har en gjevn stigning fra parkeringsplassen, og på toppen møter du «Madonnaen med Barnet». Billedhugger Turid Angell Eng har jobbet med statuen i Vietnam før den ble fraktet opp til Sigdal og fløyet inn på plass i 2009.  Sammen med statuen er det også steinbord og benker i området. Turen opp er ca 2,6 km.

Fra toppen av stien har du et skue over Trillemark, Gaustatoppen og store deler av Buskerudlandskapet.

Foto: Buskerud Fylkeskommune

Det er sherpaer fra Nepal som har steinlagt stien opp til statuen, dette er gjort for å verne naturen mot slitasjen fra alle turgåerne.

Ønsker du en annen vei ned kan du gå litt tilbake på samme sti, følg med og ta stien ned til venstre. Her er det også steinlagt av sherpaene. Da ender du nede ved et lite tjern med gapahuk og kan fortsette videre bort til parkeringen. Dette er også en flott tur og gir deg en rundtur. Turen ned til gapahuken er ca 1,4 km og fra gapahuken til parkeringen ca 1,3 km.

Denne turen passer fint for liten og stor!

Foto: Buskerud Fylkeskommune

3600.no

Se alle innlegg