Ut på tur: Jerntjern

Jerntjern. Foto: Mette Martinsen

Et nytt mål for helgen?

Området i fra Funkelia til Knutehytta er et mye brukt turområdet, og mange går de kjente stiene, Korsveien, Telefonløypa, fra Sachsen og om rennene, Ollebakkene. Hvorfor ikke ta en tur med et litt annet mål?

Tekst: Ingunn Våer

Foto: Mette Martinsen

Mellom Sachsen og Knutehytta er det et område med mange dammer. En av disse er Jerntjern og er en av postene på årets turposter med KOT.

Jerntjern ligger litt gjemt oppe i åsene fra bilveien som kommer fra Saggrenda, på nordsiden av bilveien og på vestsiden av Henriks dam.

En av stien som går rett forbi Jerntjern finner du om du følger stien fra Knutehytta med skiltet «Kongsberg over Gyldenløve». Den blåmerka stien kommer frem til Henriksdam, i stikrysset rett nord for Henriksdam holder vi stien til venstre. Den følger fjellkanten østover, det er varder med blå T `er. Langs denne stien kommer du til Jerntjern.

Foto: Mette Martinsen

Stien følger over demningen i vestsiden av dammen og går videre i åpent terreng. Vi passerer flere små tjern på veien nedover mot parkeringsplassen ved Sachsen. I slutten av stien møter du på rennene og kan følge de siste stykket.

Ønsker du å gå andre veien, eller helt fra byen, kan du gå inn på stien som går inn fra bilveien, rett før svingen og på nordvestsiden av Nydammen. Hold til venstre i de to første stikryssene oppover, da vil du treffe på den blå varda stien ganske raskt.

Fra byen kan man ta mange veier til Sachsen og fortsette oppover til dammene. Her er det mulighet til å gjøre turen så lang eller kort du ønsker. En kveldstur eller en dagstur?

 

 

Uansett så ønsker vi deg en god tur! Husk å merke bildet ditt #vann18 og legg det ut på Instagram eller bruk appen Sjekk Ut og finn lista vår der!

Hilsen Kongsberg og Omegns Turistforening

3600.no

Se alle innlegg