Ut på tur: Høsttur til Sørmyrseter

Nedre Urdtjønn. Foto:

Rett sør for Styggmann har KOT en hytte, her ligger Sørmyrseter og venter på besøk. Dette er et flott sted som base for turer i Skrimområdet.

Tekst: Ingunn Våer

Populære turer i området er selvfølgelig Styggemann, som er områdets høyeste topp med sine 871 meter over havet.

Turen til Fantefjell er også flott. Det går merka sti fra hytta og frem, via Kongstjerna og Kjelleråsen.

Kongstjerna og Kjelleråsen er flotte turmål for de med litt kortere bein eller de som ikke ønsker å opp på høyeste topp.

Sørmyrseter er bygd i 2002, og er den sørligste hytta til foreningen.

Som alle hyttene, er den tilrettelagt for hund, med 4 sengeplasser og mulighet for å ha hund inne i Veslestova. I hovedhytta er det ikke tillatt med hund.

Totalt har hytta 13 overnattingsplasser. Den er ubetjent, det vil si at du låser deg inn med DNT-nøkkelen når du kommer, har med deg egen mat og eget sengetøy/lakenpose. På hytta finner du dyner og puter, utstyr til matlaging og oppvask.

Idylliske Sørmyrseter. Foto: Håkon Andersen

Veien dit

For å komme til Sørmyrseter har du flere alternativer.

Den korteste er å kjøre helt inn til Langlidalen. Dette er en god kjøretur fra Kongsberg, via Siljan til Grorud. Herfra går det en bomvei opp til Langligdalen. Det er en merka sti fra parkering og inn til hytta, via Fagervann. Det er ca 2,5 km.

Stien opp fra Hoenseter. Foto: Ingunn Våer

Et startpunkt som er nærmere Kongsberg er Ravalsjø parkering. Da kjører du forbi Heistadmoen og Raje, dette er også en bomvei, og inn til Ravalsjø. Herfra er det skilt og merking via Ormetangen og opp lia øst for Ravalsjø. Vi går i et gammelt seterlandsskap før vi kommer over Fugleleikskarva og fortsetter frem til Sørmyrseter. Denne turen er ca 9 km og har noe stigning.

Enda et startsted er fra Kroksbekk. For å komme hit kjører du også forbi Heistadmoen, men følger skilta til Sagvolden og så videre på Lauarveien. Ved første veikryss tar en bomvei til høyre / vestover. Den følges ca 2 km til et veikryss der skilt viser til Sørmyrseter og Styggemann. Her er det parkeringsmuligheter og merkinga starter.

Stien fører oss opp lia forbi Hoensetra. Herfra stiger det litt opp til Høenseterskardet før vi fortsetter ned Øve Urdstjern. Her møter vi et stikryss, og vi fortsetter videre på samme sti som de som kommer fra Ravalsjø. Turen er ca 7.5 km lang.

Det finnes flere stier inn til hytta, de kan du finne på kongsberg.dnt.no.

God tur! Hilsen oss i Kongsberg og Omegn Turistforening.

 

3600.no

Se alle innlegg