Ut på tur: Gapahuken ved Trytetjern

Utsikt fra gapahuken. Foto: Kristin Rian

Høstidyllen venter på deg, og her har du ly under taket også.

Tekst: Ingunn Hagen Våer

Vi starter ved parkeringsplassen ved bommen i Kisgruveveien.

Kisgruveveien tar av fra E134 rett etter kjøkkenbutikken i Saggrenda. For å komme til bommen holder du deg på «hovedveien» innover. Det er parkeringsmuligheter ved bommen.

Herfra skal vi følge skiløypa Bjørndalsrunden mot Trytetjern.

Det er en sti som følger i trasen til skiløypa, men det er ingen annen merking. Det er broer og klopper over bekkene som passeres på stien opp til Trytetjern.

Den første delen av turen går i småkupert skogsterreng. Den siste delen er bakkene opp til Trytetjernplatået. Midt i disse bakkene er det et flott utsiktspunkt mot Skrimfjella, Sandsvær og Kongsberg. Det er også benker å ta en liten pause på i bakken.

Foto: Kristin Rian

Vel oppe på toppen av den siste bakken fortsetter vi ca. 50 meter innover før du tar første sti til venstre. Skiløypa forsetter rett frem over myrer, mens vi går rundt myra. Stien er ikke merket, men har blitt til av folk som går til gapahuken. Nå er det bare å følge denne stien de siste meterne fram til gapahuken ved nordre Trytetjern.

Trytetjern. Foto: Kristin Rian
Utsikt fra gapahuken. Foto: Kristin Rian

Det er Bjørndalsrundens venner som har bygget gapahuken og den ble åpnet i 2015. Det er bålpanne som kan benyttes på stedet. Det er mulighet for å fiske og bade i vannet. Det er også et flott sted å sove en natt under åpen himmel.

Veien tilbake til parkeringa starter på samme sti som du kom på, men etter ca. 200 meter fortsetter du rett frem istedenfor å gå på stien som du kom på rundt myra.  Da kommer vi til et annet flott utsiktspunkt på toppen før vi starter på nedoverbakkene. Ca 500 meter fra gapahuken kommer du ned på en skogsbilvei som fører deg tilbake til parkeringsplassen. De første meterne på veien er utforbakke, før en kommer ned på flatene før parkeringa.

Du kommer også til gapahuken fra Pråmvika.

God tur! Hilsen Kongsberg og Omegns Turistforening (KOT).

3600.no

Se alle innlegg