Ut på tur: Øvre fjellstul

Har du ikke vært på besøk på denne turistforeningshytta enda, bør du jammen unne deg et besøk!

Tekst: Tor Dalaker Lund

 

Foto: Nina Søia

På denne Hovinsetra var det seterdrift fram til 1967. Fra 1972 har setra fungert som ubetjent turistforeningshytte. De gamle tømmerveggene og det spesielle interiøret gir en helt spesiell atmosfære. Gamle ting og redskaper henger på veggene eller finnes på hyllene, og den gamle mjølkebua har blitt kjøkken. Rundt hytta har hyttestyret satt opp en flott skigard, og over den gamle primeisa er taket vedlikeholdt, slik at man har en lun sitteplass.

Sommerstid er setervollen et flott syn med sin fargerike blomstereng.

Ubetjente turistforeningshytter er hytte som er låst med DNT sin standardnøkkel. Denne nøkkelen lånes ut på langtidsleie til medlemmer av Den Norske Turistforeningen, og gir tilgang til over 520 ubetjente og selvbetjente hytter i hele Norge.

Kongsberg og Omegns Turistforening har 8 ubetjente hytter og alle er låst med DNT standardnøkkel. Hyttene kan brukes både til dagsbesøk og til overnatting. Du må selv ha nøkkel eller være i følge med noen andre som har nøkkel, ha med mat, drikke og sengetøy. Kokemuligheter og utstyr, dyner og husholdningsartikler finner du på hyttene. Betal for deg etter anvisning i hytta!

Foto: Nina Søia

Letteste atkomst på barmark er på merka sti fra Larsetjørn på Vegglifjellet, drøyt to kilometer nord for hytta.

Adkomst fra Vorset: Rv. 40 til Veggli i Numedal, ta av mot Vorset rett sør for Veggli sentrum. Følg veien via Sundtjørn til Vorset. Herfra er det merket sti til Øvre Fjellstul.

Adkomst fra Spjeldset, på Tinn/Hovin-sida av Blefjell/Vegglifjell: Rv. 37 til Ormemyr, rv. 364 mot Austbygde, forbi Hovin til Espeset bru, bomvei til Spjeldset. Merket sti til Øvre Fjellstul. (ca 4 km).

For øvrig er det fint å komme vandrende sørfra Eriksbu på Blefjell eller nordfra Daggrø.

Kart: «Sigdal og Rollag» 1:50 000, Ugland

Busstider finner du her. 

God tur! Hilsen Kongsberg og Omegns Turistforening

Foto: J.I. Berg

3600.no

Se alle innlegg