I dag frister vi med en tur til et historisk, og for mange, kjent sted.

Tekst: Ingunn Hagen Våer

Det er mange veier til Beckerkjøkkenet. Du kan gå både fra Funkelia, Håvet og Idrettsparken.

Vi har tatt utgangspunkt i Persløkka  (som ligger mellom Funkelia og Håvet).

Langs turen kalt for Storåserunden kommer vi innom Beckerkjøkkenet. Dette er et utkikkspunkt, men også et historisk sted.

Frem til 1920-årene var dette et populært turmål for byens elite.

Det har de siste årene blitt gjort mye vedlikehold og tilrettelegging på stedet, og er et turmål for alle byens innbyggere! Her finner du en bålplass, gode sittemuligheter og en flott utsikt!

Storåsrunden starter i Persløkka i Funkelia. Den har noe stigning, men en tur de aller fleste får til- både store og små!

Foto: Gunhilla Thorsen

Fra Persløkka følger vi skiltene til venstre oppover bakken. På toppen av bakken tar vi til venstre og snart har vi Trondhjemmer`n på høyre side. Trondhjemmer`n er et lite vann.

Vi følger den brede stien videre til Rundtjern. Fra Rundtjern følger vi merking ved demningen opp til Storåsen og til Beckerkjøkkenet. Alle skiltene er grønne og gir tydelig retning. Stiene i området er gode og vel etablerte, og enkelte steder kan du finne både hvilebenker og rasteplasser.

Kommunen og Bysti har blant annet fått opp fine benker i området.

Tilbake fra Beckerkjøkkenet følger vi stien forbi Thonhaugenløkka og Stordalenvillaen , herfra er nedstigningen noe bratt, og vi ender ved parkeringsplassen i Håvet. Vi tar turen innom Kronene i Håvet og tilbake til Persløkka.

Runden er ca 4 km og du kan starte både i Funkelia og på toppen i Håvet.

Vi ønsker deg en god tur!  Kongsberg og Omegns Turistforening

Slik ser runden ut på vinterstid:

3600.no

Se alle innlegg