Du har sikkert hørt at det er åpnet ny Turistforeningshytte, men har du fått med deg hvordan du kommer deg dit?

Tekst: Ingunn Hagen Våer

Her er turbeskrivelsene for tre av måtene å komme seg til den nye lokale perlen.

Fra Kolsjø – 3,5 km. 

Har du bil er det mulighet til å kjøre E134 mot Notodden, ta av til Kolsjø. Her kjører du inn til Kolsjøhyttene. Det vil si at du kjører inn til badeplassen og Statskog sine hytter, velger veien som går til venstre og videre til badeplassene på andre siden av vannet.

Følg denne veien helt til enden. Da er du ved Statskog sine Kolsjøhytter. Her er det parkeringsmuligheter og bare å finne frem sekken.

Vi skal følge stien som starter i enden av området, ned mot venstre om du ser mot vannet. Herfra går stien opp i skogen.

Vi passerer områder med åpne myrer – perfekt for tiurleik sies det, og områder inne i tettere skog. Først følger vi vannet og stien nordover før vi går ned en litt bratt skråning og krysser bekken for å komme på andre siden av vannet.

Foto: Ingunn Våer

Her følger vi vannet sørover igjen frem til hytta. Stien ligger fint rett på oversiden av vannet hele veien. Mange steder kan vi tydelig se spor av dyrelivet i området. Over de største bekkene er det bygd bruer og klopper.

Hytta dukker opp på toppen av en liten kolle, og da kommer vi inn på tunet fra nord.

Denne turen er ca 3,5 km og passer for både barn og voksne.

Fra samme sted kan du også komme deg over til vanns.

Har du kano eller kajak er det bare å padle langs kanten nedover. Det er flere øyer på veien ned, og hytta vil etter hvert dukke opp på andre bredden.

Velkommen til Pråmvika. Foto: Ingunn Våer

Fra Kolsjø via Fossvann – 6 km.

Foto: Mari Aasland

Ønsker du en litt lengre tur, kan du parkere på samme sted – men gå motsatt vei.

Fra parkeringplassen ved Kolsjøhyttene går du litt tilbake på bilveien og finner brua over Kolsjøelva.

Herfra er det merka sti sørover.

Når du kommer til Bjørkeseter er det et stiskille og her velger du sørøstover mot Fossvann.

Ved Fossvann ligger en åpen Statskoghytte som vi passerer på vei over dammen og begynner å gå nordover. Første strekke her er langs veien, før vi tar av på stien merket til Pråmvika igjen.

Denne turen er 6 km og passer godt for barn som er vant til å gå litt, ungdom og voksne.

Fra Bråten – 6,5 km.

Fine stier. Foto: Ingunn Våer

Ønsker du å ta bussen og gå til Pråmvika? Timekspressen går fortsatt over til Notodden. Det blir en god tur fra veien og inn, men sykkel er et meget godt alternativ på barmark, og på vinterstid er det skiløype. (svarte og røde skilt er vinterløyper).

Du går av bussen ved Bråten og følger merkinga. Turstien går over Kolsjøhøgda og gir noen fine utsiktspunkt underveis. Du vil også kunne se beverdemninger i enden av Karlstjernet.

Et alternativ er å følge veien, men dette er litt lenger enn turstien på ca 6,5 km.

– GOD TUR!

3600.no

Se alle innlegg