Ut på ski: Darrebu

Det er mange flotte skiområder og løyper rundt Kongsberg. Omholtfjell er et sted ikke så mange fra Kongsberg har oppdaget enda. Her er det kjørte løyper i mange kilometer, kjørt opp av frivillige på dugnad.

Tekst: Ingunn Våer 

Denne turen på fjellet kan kombineres med overnatting på Darrebu turistforeningshytte. Vi starter med å kjøre til Passebekk sør for Kongsberg og ta opp til Omholt parkering.

Herfra og inn til Darrebu er det ca 1,5 km på ski. Man kan også parkere på Digerhaug, da er det litt lenger inn til Darrebu.

Vi tar utgangspunkt i Darrebu og følger skiløypa mot Omholtseter, i krysset før setra holder vi mot vest og mot Ivarsbu.

Darrebu. Foto: Maria Brenno Strandli
Skitur fra Darrebu. Foto: Maria Brenno Strandli

I neste kryss møter vi løypa som kommer opp fra Digerhaug parkeringsplass, og fortsetter å holde til vest.

Vi går nå mot utsiktspunktet Dulpeknatten. Denne knatten er 662 m.o.h. Herfra ser vi store områder av Skrim og mot Oslofjorden.

Videre følger vi løypa ned mot Vesle Stølevann, men følger løypa rundt Svarttjern istedenfor ut på vannet.

Vi følger skisporene sørover igjen og på vestsiden ligger Fantefjell. Senere på vinteren kan det gå skispor også oppom denne toppen.

Vi følger nå løypa som kalles Omholtsfjell – Fantefjell ned til Darrebu igjen.

Løypa har endel stigning og utforkjøring og er dermed fin og variert, men det er greit å ikke være alt for fersk skiløper.

Det er mange muligheter for kortere og lengre turer i området, se skisporet for inspirasjon og status.

GOD TUR! Kongsberg og omegns Turistforening

Snø på Skrim. Foto: Julie Maske
Del og lik!
  • 31
  •