Ut og spise: Privat Tapas Restaurant – det handler om å dele

privat

[addtoany]

«Livet handler om å dele. Dele kunnskap, tanker, følelser og opplevelser. Hvorfor ikke dele mat?»
Disse ordene finner du i menyen hos Privat Tapas Restaurant. 

Ut og spise: Privat Tapas Restaurant – det handler om å dele

Tekst og foto: Astrid Berdal

– Tapas forbinder de fleste med spanske småretter. Det er jo helt riktig, men tapastradisjonen har utviklet seg. I Spania har tapas gått fra å være gratis tilbehør til drikke før middag – til å bli selve middagen. Tapas har blitt en egen kokekunst som har spredt seg via USA og Storbritannia – også til Norden, sier daglig leder Mosh Estakhri.

I stedet for en vanlig restaurantmiddag med en, to eller tre retter, er ideen med Tapas å dele flere småretter med dem man spiser med. Standard tapas som manchego-ost, spanske kjøttboller, chorizo finnes selvfølgelig på menyen, men i det er mye annet å velge i. Det finnes kalde tapas, varme tapas, tapas med kjøtt, tapas med kylling, tapas med sjømat og vegetar-tapas. Her er det noe for enhver smak.

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

– Tapas er fingermat, og hos oss er alt fra kjøttretter og sauser til brød helt hjemmelaget, fortsetter Mosh.

Tanken er at man bestiller mange forskjellige småretter og kombinerer disse til et helt måltid. Blir det for utfordrende å plukke fra menyen og man ønsker et enklere valg, er det greit å bestille ferdige kombinasjoner – både for de som ønsker bare litt å mumse på, til de som er skikkelige matvrak.

– Og hvis du ikke vil dele, har vi også den populære Jazzburgeren med blåmuggost, eller indrefilet med trøffel som faller spesielt i smak for mange.

privathoy

– Da vi åpnet restauranten var tanken å gi Kongsberg noe annet enn pizza og vanlig biff, forklarer Mosh.

– Det var nok et behov for en slik restaurant, for nå har vi blitt kåret til Gasellebedrift alle de fire årene vi har eksistert. Det betyr jo at vi har lykkes bra!

Priser for tapas ligger fra 39.- og til «matvrak»-komboen på 598,- pr. person. Skal man sette sammen retter selv, blir en normalt sulten person ganske mett for 150-200 kroner.

– Vi har mange gode viner og øltyper som passer bra med tapas, og siden vi har vår egen bar vegg i vegg, kan vi by på mange forskjellige drikkevarer. Vi har byens første gin-bar og kan lage gode drinker. Vår chili-drink «Bee-Sting» er en høydare, sier Moshe.

– Å skape et gjennomført og lunt og hjemmekoselig miljø i lokalene våre er også viktig for stemningen. Vi får plass til 60-70 gjester til vanlig. Om sommeren kan vi faktisk ha hele 100 gjester, for da har vi uteservering i Storgata, noe som sikkert mange har lagt merke til og setter pris på. Vi ønsker å tilby bra service, bra atmosfære og bra produkter. Og sist men ikke minst vil vi at våre ansatte skal behandle restaurantens gjester slik de ønsker å bli behandlet når de selv er ute.

Da gjenstår det bare å håpe at de vakre ordene om å dele kan får ringvirkninger utover maten…

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg