Ut og spise: P-Thit – norsk hjemmelaget mat

 

petiti

[addtoany]

Uttalen er som petit på fransk, men det er norsk cuisine som blir servert i restauranten på Tråkka.

Ut og spise: P-Thit – norsk hjemmelaget mat

Tekst og foto: Astrid Berdal

 

– Jeg er jo fra Mjøndalen – så her er alt norsk, ler Phuong.
– Men insisterer gjestene på asiatisk, så lager vi det også!

P-Thit er forkortelse av navnet mitt, Phuong Thi Thai, forklarer den smilende innehaveren.

Hun har blitt vant til å bli spurt om hvorfor hun ikke serverer asiatisk mat.
– Vi er egentlig mest kjent for viltretter med ganske så norsk stil over det hele, med noen gode innslag av middelhavsmat.

–  Vi er nok også kjente for at Eivind Hellstrøm var her og «ryddet opp» rett etter at vi startet opp. Det hjalp oss å komme i gang på en skikkelig måte, forteller Phuong.

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

– Programmet gikk på TV tidligere i høst og det var tøft på mange måter. Men vi fikk mange gode råd. Han satte oss i kontakt med leverandører av lokal mat og kjøttprodusenter med frittgående dyr. Vi er stolte av å kunne si at vi lager det aller meste av maten vår fra bunnen. Hos oss kan du også få retter som ikke er på menyen, for eksempel vegetar, glutenfri mat. asiatisk og tapas. Det er bare å spørre! Rettene våre ligger i en prisklasse fra kr 89,- til 295,-.

petit2– Dessuten har vi en utsøkt vinmeny som ingen andre i Kongsberg har. Det er ikke mange som har en vin spesielt dedisert til en dessert på menyen. Det har vi!

P-Thit har plass til 50 gjester inne, og når været tillater det er det ytterligere 120 sitteplasser ute. Innendørs er det to lokaler, ett til lunsj og ett til middagsservering. Middagsrommet er dekket opp med hvite duker som står godt til 1800-talls bygget som engang var byens gymnas. Lunsjrommet er innredet med salonger hvor du kan slappe av.

–  Litt sånn «hjemme i stua» følelse, mener Phuong.

«Hjemme» er et nøkkelord for restauranten. Sausene lages alltid med hjemmelaget kraft og alt annet er forberedt med største omhu.

– Vi tenker at gjestene skal gå fornøyde fra oss med en «god magefølelse», sier Phuong.

– Det er et ordspill jeg kan like!

I ukene fremover vil 3600.no la en rekke lokale spisesteder fortelle litt om hva de har å tilby. Kanskje du vil la deg friste til en hyggelig kveld ute, eller en rask godbit på en av Kongsbergs mange restauranter, kafeer og bakerier?

 

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg