Ut og spise: Hos Astrid – slipp handleposene!

astrid1

[addtoany]

Da den nye delen av Stortorvet Kjøpesenter åpnet i vår, dukket det jammen opp en skinnende ny kafé også.

Ut og spise: Hos Astrid – slipp handleposene!

Tekst og foto: Astrid Berdal

Da den nye delen av Stortorvet Kjøpesenter åpnet i vår, dukket det jammen opp en skinnende ny kafé også. Hos Astrid låt det klingende navnet og ganske riktig, blir den drevet av Astrid Stegarud Flåto.  Hun er et kjent ansikt for de fleste kafégjester på Stortorvet, fordi hun faktisk har holdt i kafédriften helt siden 1999, da hun ble daglig leder for Morten og Mona. Da hun overtok som eier i 2011, ble kaféen omdøpt til Utsikten Kafé. Nå er det ikke så mye utsikt lenger, men hos Astrid er det fortsatt god mat og hvile for de shoppingglade.

– Hos oss er mye ved det samme, men vi har modernisert interiøret. Det har kommet til et par små endringer på menyen også, forteller Astrid mellom slagene en travel førjulsettermiddag.
– Vi  har heldigvis fått beholde de trofaste Utsikten-gjestene, samtidig som vi har fått mange nye.

astrid2Det er mange gjester i kaféen, og servitørene springer frem og tilbake. Astrid styrer kjøkkenet med stø hånd, og det er bare så vidt vi får noen få ord med henne.

– Vi er vel en kafeteria med litt restaurantpreg. Vi serverer alt fra kaffe, kaker, påsmurt, lunsj og middagsretter. Dagens rett serveres hver dag, og er som oftest en tradisjonell middagsrett. Øl- og vinservering har vi, og vi har heller ikke glemt at de minste gjestene fortjener et godt utvalg på menyen også. Prisene våre ligger fra 80 kroner for de enkleste lunsjrettene –  til indrefilet som koster 250,-

Den nye kafeen er lys og moderne med behagelige stoler og sofaer. Her kan man sette ned handleposene og få en rolig stund og en godbit. Det er god avstand mellom bordene så her er det plass til både rullatorer og barnevogner. Det hjemmekoselige preget er ivaretatt med behagelig belysning, myke stoffer og stearinlys, samt bøker og nips som kunne vært tatt fra enhver stue.

– Vi ønsker å ha det koselig her og vi ønsker å gjøre kundene våre fornøyde.  Vi prøver å møte dem med et smil uansett hvor travelt det er, og imøtekommer gjerne spesielle ønsker om noen måtte ha det.

Da var det tilbake til kjøkkenet hvor det produseres god mat i stor fart. Men ute i kaféen merker ingen noe til den hektiske aktiviteten. Gjestene bare koser seg.

[the_ad_group id=»120″]
[the_ad_group id=»119″]

 

Bjørn Isaksen

Daglig leder, journalist og fotograf i Kongsberg Community AS og Nettmagasinet 3600.no. Utdannet i markedsføring og har bred arbeidserfaring innen IT og journalistikk.

Se alle innlegg