Krona Kino har noe for alle i jula. Fra Star Wars og Den 12. Mann, til en misforstått okse og en Fantastisk Kvinne. Få oversikten her.

For mange er julen forbundet med film og på Krona Kino ligger en rekke spennende premierer og venter.

Det hele braker løs den 13. desember med verdenspremieren på den etterlengtede Star Wars-filmen, The Last Jedi.

Star Wars: The Last Jedi

Premiere 13. desember.
©2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.
©2017 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

I Lucasfilms Star Wars: The Last Jedi, fortsetter neste kapittel i Skywalker-sagaen.

Heltene fra The Force Awakens forenes med de galaktiske legendene i et episk eventyr som åpner eldgamle mysterier om Kraften, og avdekker sjokkerende overraskelser fra fortiden.

I rollene møter vi Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern og Benicio Del Toro.

Star Wars: The Last Jedi er skrevet og regissert av Rian Johnson og produsert av Kathleen Kennedy og Ram Bergman. J.J. Abrams, Tom Karnowski og Jason McGatlin er executive producers.

Kjøp billetter til Star Wars: The Last Jedi her. 

Se traileren her:

Den 12. mann

Premiere 25. desember. 
Foto: Filmweb

Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene – helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen. Et symbol menneskene han møter er villige til å dø for.

Jan Baalsruds to måneder lange flukt regnes fortsatt som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

Kjøp billetter til Den 12. Mann her. 

Se traileren her:

Ferdinand

Premiere 25. desember. 
Foto: Filmweb

Ferdinand, tyren med det store hjertet som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene blir ved en feil oppfattet som et stort og farlig dyr og tatt til fange for å delta på tyrefekting. Fast bestemt på å vende hjem og tilbake til familien, begir han seg ut på et fantastisk eventyr sammen med en flokk med herlige nye venner.

Se traileren her:

https://youtu.be/QAs5QY9V-50

En fantastisk kvinne

Premiere 25. desember. 
Foto: Filmweb

Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte. Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre – og transkjønnede – kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.

Det kulturelt konservative Chile utgjør rammen for dette utradisjonelle mellommenneskelige dramaet og dets trykkende, klaustrofobiske relasjoner. Regissør Sebastián Leilos portrett av en sterk og egenrådig dame preges av høyt tempo og flott foto, men det er hovedrolleinnehaver Daniela Vega som stjeler showet. Med EN FANTASTISK KVINNE gjenforenes teamet bak GLORIA (2013) for å fortelle en ny historie om en kvinne som nekter å føye seg etter samfunnets forventninger.

Se traileren her:

Battle of the Sexes

Premiere 25. desember.
Foto: Filmweb

Battle of the Sexes er en 2017 amerikansk biografisk film regissert av Jonathan Dayton og Valerie Faris og skrevet av Simon Beaufoy. Handlingen er løst basert på tenniskampen i 1973 mellom Billie Jean King og Bobby Riggs. Filmen har med seg stjerner som Emma Stone og Steve Carell som King and Riggs, med Andrea Riseborough, Elisabeth Shue, Austin Stowell og Sarah Silverman i biroller.

Se traileren her:

The Disaster Artist

Premiere 25. desember.
Foto: Filmweb

Den sanne historien om den aspirerende filmskaperen og den beryktede Hollywood-outsideren Tommy Wiseau – en kunstner med lidenskap så genuin som hans metode var tvilsom.

Med The Disaster Artist forvandler regissør James Franco den tragikomiske historien til en feiring av vennskap, kunstneriske uttrykk og drømmer forfulgt av uoverkommelige odds. Historien er basert på Greg Sesteros bestselgende bok med samme navn om skapelsen av Tommy Wiseaus «disasterpiece», kulklassikeren The Room («The Greatest Bad Movie Ever Made»). The Disaster Artist er en morsom og vennlig påminnelse om at det er mer enn én vei å bli en legende – og ngen grense for hva du kan oppnå når har absolutt ingen anelse om hva du gjør.

Se traileren her:

The Party

Premiere 25. desember.
Foto: Filmweb

«Overraskende, veldig fin liten sak i sort-hvitt. Amazing rolleliste». Pernille Risbråthen Egeberg i FilmMagasinets «5 på topp» fra Berlinfestivalen.
—-
«Litt av et stjernelag med ekstremt kvalifiserte skuespillere utgjorde Sally Potters siste film. kort, konsis og ikke minst med noe på hjertet». Johanne Svendsen Rognlien i FilmMagasinets «5 på topp» fra Berlinfestivalen.
—-
«The Party av Sally Potter handler om en sammenkomst hos en politiker som tar en uventet utvikling når hennes mann kommer med to sjokkerende avsløringer. Filmen beskrives som et oppgjør mellom liberale, venstreorienterte mennesker som får sine politiske overbevisninger satt på prøve. Sally Potter er kjent for filmene Orlando og Rage og har fått med seg et stjernelag i The Party som inkluderer blant andre Patricia Clarkson, Bruno Ganz, Kristin Scott Thomas, Timothy Spall, Emily Mortimer og Cillian Murphy.»

(Filmpolitiets før-omtale fra Berlin)
—-
«Hysterisk britisk satire

Også Sally Potters kammerspill The Party tar temperaturen på en nasjons psyke, midt under et historisk nasjonalistisk vindkast. Potter spilte inn filmen i London under Brexit-valget og kunne fortelle at hun lagde filmen i et slags raseri. Det er nettopp den frie flyten av filmarbeidere og skuespillere som gjør filmer som The Party mulig, sa hun.

Anført av Kristin Scott Thomas som maktpolitiker i et dysfunksjonelt ekteskap, gir hun oss en klaustrofobisk satire der Hvem er redd for Virginia Woolf møter In the thick of it. Her utspiller en krise i kjærlighet og politikk seg tett opp mot Downing Street, og Potter må være den første briten som lar en tysk skuespiller – Bruno Ganz, selveste Hitler fra Untergang! – få rollen som yoga-elskende moderator.»

(Aftenposten fra Berlin)

Se traileren her:

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg