Har du lyst til å kjøre gravemaskin?

En gang må være den første for Volvo Maskin også.

Nå er det en snau arbeidsuke igjen og så braker det i gang med årets Vinterfestival lørdag den 25. februar.

Les også: – Jeg har aldri sett en sånn folkefest i byen før!

Dette blir fjerde året på rad festivalen samler smått og stort i en rekke arrangementer rundt omkring i byen, men for Volvo Maskin blir det den første.

– Det var Roger Kjenås som tok kontakt og spurte om vi ville bidra, røper distriktssjefen fra Volvo Maskin, Jon Ølstad (47) til 3600.no og smiler.

Roger Kjenås fra Isachsen er en av Vinterfestivalens viktigste støttespillere og Jon Ølstad trekker frem deres gode samarbeid over mange år, som en av årsakene til at i år takket ja til å hjelpe.

Vi har alltid hatt et godt forhold til Kjenås og Isachen, så dette ville vi være med på og nå er avtalen signert og sendt inn, forklarer han.

Nøyaktig hva de to har avtalt kan vi røpe her.

VolvoJon
Bidrar for første gang. Jon Ølstad er stolt av å kunne gjøre noe for Kongsberg under Vinterfestivalen. Foto: Anniken Tangerud

Vi stiller med noen maskiner som barna kan få lov til å styre og kjøre selv! forteller han ivrig.

Siden Volvo Maskin er Norges ledende leverandør av anleggsmaskiner og kan levere alt fra gigantiske hjullastere, dumpere, til mini gravemaskiner, har Ølstad litt av et repertoar å hente fra.

Vi vil komme med en splitter ny servicebil og en såkalt liten gravmaskin, en EC18, som alle kan få teste, avslører 47-åringen og legger til at det så klart følger med et mannskap med de spennende maskinene.

Tenk deg så gøy det er for de aller minste å få lov til å sette seg bak spakene på en gravemaskin og faktisk prøve den!

Ølstad har selv vært med og hjulpet til på lignende arrangementer og kan fortelle om en enorm entusiasme og henrykkelse blant de små.

Ungene skjelver jo av ektefølt glede og syntes dette er febrilsk gøy, om det er lov å si det sånn, forklarer han engasjert.

Det er jo det som er moro og det er derfor vi har lyst til å bidra.

Og så må vi ikke glemme at de «store» barna ofte blir like glade som de små, selv om de prøver å la være å vise det, avslutter han og ler.

Årets Vinterfestival starter fredag 24. februar og holder det gående helt frem til 5. mars. Volvo Maskin vil være tilstede lørdag 25. februar.

Les også: – Det er jo de som er fremtiden og har mest glede av dette.

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg