Under samme tak

Flytter inn i nytt bygg i januar. Foto: Simen Ljøterud/Akari

I januar 2019 flytter Glassmester1, Riis Bilglass, Varmepumpemannen og Amundsen & Kompani inn i splitter nye lokaler i Sandsværveien 114.

Det betyr at du får hjelp til det meste innen glass, solskjerming, vinduer og dører, gulv, aluminium, og varmepumper, under samme tak.

Med klare mål for fremtiden

Glassmester1 Simon Hogstad er en bedrift med en lang og stolt tradisjon bak seg i Kongsberg. I dag er det Jørgen Hem og Thomas Bratteng som fører historien videre og daglig leder, Thomas Bratteng, mener det er viktig å se fremover, videreutvikle bedriften og ha klare mål for fremtiden.

– Glass er så mye mer enn bare vinduer, innleder Thomas entusiastisk.

– Bare se på hvordan det brukes mer og mer i interiørløsninger i boliger, butikker eller på kontoret. Glass slipper inn gjennomgående lys, åpner opp rommene, og setter et eksklusivt preg på hjemmet, forklarer han. Speil, hyller, glassvegger, rekkverk, og kondensfrie og ved
likeholdsvennlige dusjløsninger er bare noen av mulighetene de kan hjelpe deg med.

– Mange velger for eksempel å bruke et farget glass eller glass med et tøft motiv på mellom kjøkkenbenken og overskap. Da får du med én gang både en lekker overflate og et personlig preg på kjøkkenrommet. Komforten trenger nødvendigvis ikke koste det dobbelte heller. I noen tilfeller ser de at funksjonsglass som solavskjermede og støydempende glass er vel verdt sine kroner for å oppnå et bedre inneklima.

– Det viktige her er at kunden vet om oss, og at vi kan vise frem de ulike produktene og funksjonene de muliggjør. Det kommer vi til å få muligheten til i det nye showrommet, forteller Thomas. I showrommet vil de også stille ut andre produkter som hagestuer, baldakintak, rekkverk, gulvglass, glassdører og solskjerming.

– Det mange ikke vet er at vi har alt av produkter innen solskjerming for innvendig og utvendig bruk. Det er noe vi faktisk har drevet med i flere år uten å fronte det utad. Det gleder vi oss til å vise frem i tiden som kommer, avslutter han.

Glassmester1 utfører alt innen tradisjonsrike glassmestertjenester fra små til større prosjekter.

 • Fagstolthet, service, kvalitet, pålitelighet, og konkurransedyktige betingelser vil alltid stå øverst på dagsorden
 • Hovedområdet er Kongsberg, men de dekker også Hokksund, Mjøndalen, Notodden, samt hytteområdene ved Blefjell, Skrim, Vegglifjell og Gaustablikk.
 • Vi i Glassmester1 setter deg som kunde i fokus!
Fikser bilruten din i en fei. Foto: Simen Ljøterud/Akari
Foto: Simen Ljøterud/Akari

Ta vare på bilen din

Jørgen Hem, daglig leder i Riis Bilglass Kongsberg, er full av begeistring og ser frem til å flytte inn i de nye lokalene.

– Der får vi enda bedre plass til å ta imot biler, bobiler og drop-in for steinsprut, forteller han ivrig. Firmaet tar seg i dag av rundt 400 ruteskift og reparerer nærmere 500 steinsprut i året.

– Riis Bilglass Kongsberg er den største i sitt distrikt. Vi får nå bedre beliggenhet og har faste avtaler med alle forsikringsselskapene, smiler Jørgen.

For å gjøre hverdagen til kundene enklere, tilbyr de også gratis lån av biler eller elsykler mens de fikser bilen. Ved å være en del av landets største bilglasskjede, har avdelingen i Kongsberg en rekke fordeler.

– Vi har det siste og beste av utstyr som skulle trenges for å ivareta bilen din, deriblant kalibreringsutstyr, forklarer Jørgen og fortsetter:

– Mange nye biler har nemlig førerassistanse, med kameraer og sensorer montert i frontruten. Når du bytter den må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt. Vi har kompetansen, erfaringen, og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantens spesifikasjoner og krav.

Null stress, sier vi i Riis Bilglass. Det betyr:

 • Kostnadsfri reparasjon ved kasko eller delkasko.
 • Vi ordner alt mot forsikringsselskap.
 • Ingen tap av bonus ved verken reparasjon eller rutebytte. Egendandel betales ved henting av bil. Riis Bilglass håndterer øvrig oppgjør mot forsikringsselskapet.
 • Trenger du bil mens du venter, får du låne en gratis av oss.

Ønsker ytterlig vekst

Sammen med Thomas Bratteng og Jørgen Hem i Glassmester1, kjøpte Kjell Amundsen Varmepumpemannen av Kai Andersen i sommer.

Det ble en utfordrende overtakelse på grunn av varmen, og siden august har det nærmest gått «døgnet rundt» hvor Kjell og de andre har jobbet hardt for å imøtekomme behovet.

– Det er naturlig for oss å utvide, ettersom vi allerede har installasjoner i en ganske stor radius fra Kongsberg sentrum. Vi har gått noen runder internt og eksternt, både med samarbeidspartnere og leverandøren, og nå blir vi synlige i Telemark også, med utstillingsrom, salg og lager.

Varmepumper er en fin investering til boligen din.

Kjempespennende og morsomt er det. Det vil styrke oss som forhandler, flere ressurser kommer med på laget, og vi står bedre rustet

 

i både lav- og høysesonger.

– Målet vårt er å bli størst i distriktet rundt Kongsberg – det er ingen tvil om – så kanskje vi åpner en avdeling til i 2019, sier gutta lurt.

Før han var med å kjøpe opp Varmepumpemannen, drev Kjell Amundsen med strategiarbeid og kvalitetsledelse for Subsea Siemens i 10 år.

– Det vi har tatt med oss fra «parken» er at vi gjør alt etter boken. Både personell og firmaet er sertifisert og det er uhyre viktig for oss.

– Vi bruker også penger på kursing som vi ikke er pålagt, fordi vi ønsker å være best i klassen innenfor det vi driver med. Derfor kjøper vi kun «norske» pumper som importeres via de offentlige kanalene, forklarer Kjell.

Uvurderlige samarbeidspartnere

For Varmepumpemannen er det utenkelig å eksempelvis importere selv, fordi de skal tilby de beste garantibetingelsene som bransjen kan gi.

– Samarbeidet vi har med eksempelvis Toshiba er uvurderlig. De har for eksempel seks prosjektingeniører som bistår oss med større installasjoner, det er kundesupport på hverdager og vi har et døgnåpent system for håndtering av tekniske spørsmål og øvrige saker. De er proff e tvers igjennom, skryter han.

Høstens kanskje største glede for gutta var da ABK Klima, som importerer Toshiba, fortalte at de tilbyr utvidet forsikring til alle sine sluttkunder.

– Kort fortalt så koster denne forsikringen kun 295 kr for de seks første årene, og den kan forlenges inntil totalt 16 år. Det er ingen avkortning i forsikringssummen og den dekker også lynnedslag, storm og andre ytre faktorer som kan ødelegge utedelen til installasjonen.

– Det er kunden selv som tegner den, vi får ikke en krone for det, men den tryggheten gjør at vi kan tilby en enda bedre totalpakke til våre kunder, avslutter Varmepumpemannen som ønsker alle gamle og nye kunder velkommen innom bygget så snart de er på plass.

– Det blir en temakveld på nyåret, hvor alle som er interessert kan komme. Her vil det være blant annet utlodning av produkter og tjenester vi vanligvis selger.

Tips til deg som har varmepumpe:

 1. Ikke sett innstillingen på auto
 2. Ikke skru pumpen av og på
 3. Varmer den ikke? – få den sjekket
 4. Rengjør filtrene minst en gang i måneden
 5. Sjekk utedelen
 6. Ikke sett på for høy temperatur

Tips til deg som vurderer varmepumpe:

 1. Velg et kjent merke
 2. Vær oppmerksom på tekniske spesifikasjoner
 3. Vurder tilleggsbehov du eventuelt trenger
 4. Kjøp via faghandel og en autorisert forhandler

Vil du lese mer om hvorfor vi mener disse tipsene er viktige? Logg dere på www.varmepumpemannen.no/tipsmagasinet

PS! Kunne du tenke deg å jobbe med varmepumper? Varmepumpemannen søker etter dyktige medarbeidere, både på Kongsberg og på Notodden.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg