Ukens utflytter: Asgeir Spange Brekke

Foto: Ove Ronny Haraldsen

Asgeir har kanskje flyttet ut av byen, men Kongsberg er fortsatt hjemme.

Navn:  Asgeir Spange Brekke
Alder: 48 år
Driver med: Jobber i Forsvarsdepartementet men er på utlån som seniorrådgiver, kommunikasjon  til Forsvarsmateriell (FMA). FMA er etaten som anskaffer alt utstyr og materiell Forsvaret bruker. Innimellom er jeg Presse- og informasjonsoffiser i HV-03 på Heistadmoen.

Hva er det beste med jobben din?
Den er variert, spennende og utfordrende. Jeg får også prøve mye spennende utstyr.

Hva gjør du i fritida?
Går på jakt, kjører motorsykkel og bruker tid med familien.

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
Kongsberg vil alltid være hjem for meg selv om jeg flyttet ut for mange år siden. Jeg mener Kongsberg ikke må miste sin identitet, sitt særpreg og historie. Ja til utvikling, men store ruvende bygninger, glass og mye betong er etter min mening ikke er forenlig med særpreget og historien.

Foto: Ove Ronny Haraldsen

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
Spørsmål: Hvor kommer du fra?

Svar: Jeg kommer fra Kongsberg og er stolt av det.

Eller: Spørsmål: Gratulere du har blitt mangemillionær. Hvor skal vi overføre pengene…? Svar: Til min bankkonto nr…..

Hva er det aller beste med Kongsberg?
At byen ikke er for stor og uoversiktlig. Det er godt å komme hjem til Kongsberg, å ta en tur i byen, møte kjente og rive litt kjeft. Kongsberg har forandret seg mye siden jeg reiste, men dette føler jeg fremdeles betegner byen.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Hvis været var fint ville jeg tatt de med opp til Korset og fortalt litt om historien til byen. Så hadde vi reist til Lågdalsmuseet og tatt en runde på i min barndom.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg har hatt et meget opplevelsesrikt liv. I jobben har jeg vært i land andre bare hører om i media, Afghanistan, Irak, Sierra Leone, Kongo, Tjad osv. Jeg har vært med på flere ting jeg er stolt av. Men det jeg er mest stolt av å ha fått vært en del av er oppveksten til mine to barn. De har blitt to selvstendige, tenkende og kloke mennesker.

Hva er du mest redd for?
At det skal skje noe med mine nærmeste som jeg ikke kan ordne opp i. Jeg kan ikke tenke meg en mer fortvilet situasjon en at en av dem blir alvorlig syk eller skadd og jeg står der helt maktesløs.

Hva er ditt beste minne?
Et av mine beste minner er fra reinsdyrjakt med pappa. Sitte i lyngen, kjenne varmen fra sola, føle en svak bris med et sting av høst i, god kaffe og bare snakke med han.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det gjorde jeg i Irak i 2014, på oppdrag med Luftforsvaret. Da ante jeg ikke hva som ventet oss når vi landet i Erbil i Nord-Irak.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Noe så fornuftig som en en god kniv, tau og fyrtøy så jeg fikk laget bål.

 

Bildegalleri

Under kan du se en rekke bilder fra Øvelse Djerv Heimevernet holdt i Kongsberg i midten av september, 2017. Alle foto: Hyunjung Kim.

 

 

3600.no

Se alle innlegg