Lady Gaga i rampelyset, Ryan Gosling på månen, Maria Bonnevie som ustabil mor, halloweenstemning og ny barnefilm.

Se hele kinoprogrammet til Krona Kino her. 

A Star is Born

Premiere 12. oktober. Drama / Musikal / Musikkfilm 2 t. 15 min. 9 år

En musiker hjelper en ung artist og skuespiller med å nå berømmelsen.

I «A Star is born» møter vi Bradley Cooper som spiller en erfaren musiker med navnet Jackson Maine. Han oppdager artisten Ally, som blir spilt av Lady Gaga, og forelsker seg. Hun har nettopp gitt opp drømmen sin om å bli stor artist, helt til Jack fører henne inn i rampelyset igjen. Men når karrieren til Ally tar av, så bryter den personlige siden av forholdet deres sammen og Jack kjemper samtidig en kamp med sine egne indre demoner.

Kjøp billetter til A Star Is Born her. 

Se musikkvideoen her:

First Man

Premiere 12. oktober. Biografi / Drama 2 t. 21 min. 12 år

Ryan Gosling som rompioneren, Neil Armstrong.

Historien om astronauten Neil Armstrong og den legendariske romferden som førte til at han 20. juli 1969 ble første mann som satte sin fot på månen. Regi ved La La Land-skaperen, Damien Chazelle.

Kjøp billetter til First Man her. 

Se traileren her:

 

Hell Fest

Premiere 12. oktober. Grøsser / Skrekkfilm 1 t. 29 min. 15 år

IT’S FUN GOING IN… IT’S HELL GETTING OUT… Fra produsenten til THE WALKING DEAD.

WELCOME TO HELL FEST.
WHERE YOUR SCREAMS COME TRUE…

En skremmende god skrekkfilm fra LIONSGATE, produsenten til «The Walking Dead», «The Terminator», «Aliens», «Limitless», «Den of Thieves» og regissøren til «Paranormal Activity: The Ghost Dimension» og klipperne til «Get Out» og «Happy Death Day».

En maskert seriemorder gjør en fornøyelsespark med horrortema om til sin egen lekeplass og terroriserer en gruppe venner, mens resten av gjestene tror alt bare er en del av showet. Collegestudenten Natalie (Amy Forsyth) er på besøk hos barndomsvenninnen Brooke (Reign Edwards) og romvenninnen Taylor (Bex Taylor-Klaus). Hadde det vært en annen tid på året, hadde de og kjærestene deres vært på vei til en konsert eller en bar, men det er Halloween, hvilket betyr at de, som alle andre, er på vei til Hell Fest – en vill labyrint av karuseller, spill og attraksjoner som reiser rundt og tilfeldigvis er i byen. Hvert år følger tusenvis Hell Fest for å oppleve frykt ved det demoniske marerittet av et tivoli. Men for en besøkende er ikke Hell Fest attraksjonen – det er jaktmarken. Med en mulighet til å slakte åpenlyst for et publikum, vender han det maskerte ansiktet sitt mot Natalie og de andre, som må kjempe for å overleve natten…

En skremmende god skrekkfilm fra den ikoniske skrekkfilmprodusenten Gale Anne Hurd (The Walking Dead, The Terminator, Aliens), Tucker Tooley (Limitless, Den of Thieves) og regissør Gregory Plotkin (Paranormal Activity: The Ghost Dimension, Editor – Get Out, Happy Death Day).

Kjøp billetter til Hell Fest her. 

Se traileren her:

Vitello trenger en far

Premiere 12. oktober. Animasjon / Familiefilm / Barnefilm 1 t. 11 min. Tillatt for alle

Vitello (7) er ikke typen som pleier å kjede seg. Han er småfrekk, full av gode idéer og påfunn.

Tilværelsen er ikke så verst, synes Vitello. Han bor sammen moren, som elsker hvitvin og popmusikk – og han får så mye spagetti med smør og revet ost han bare ønsker. Dessuten har han de små-irriterende vennene Max og Hasse å leke med. Men på en måte er ikke alt greit. Han har nemlig ikke en far. Eller det
har han selvfølgelig. Han kjenner ham bare ikke. Så Vitello bestemmer seg for å finne seg en far!

Kjøp billetter til Vitello trenger en far her. 

Se traileren her:

Føniks

Premiere 12. oktober. Drama 1 t. 28 min. 12 år
Sverrir Gundason og Casper. Foto: Filmweb

Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult.

Filmen hadde verdenspremiere i Toronto 7. september, og festivalen skriver følgende:
«Heartbreaking and courageous, Phoenix is a powerful debut establishing its director as one to watch.»

I presseomtalene fra Toronto: «Terrific performances» og «Powerful drama»

Spillefilmkonsulenten i Norsk filminstitutt begrunner sin støtte til prosjektet:

”Dette er et originalskrevet og medrivende manus skrevet av regissøren selv. Hun har utviklet en sterk, troverdig og nyansert hovedkarakter, Jill, som innehar både driv og vilje. I filmen setter Strøm Henriksen fokus på barn som opplever omsorgssvikt, deres evne til å finne styrke og strategier i dette – et sterkt og viktig tema.”

Kjøp billetter til Føniks her. 

Se traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg