Bad Boys, Dolittle, Jojo Rabbit og et Selvportrett.

Krona Kino har plenty av spennende premierer denne uka.

JoJo Rabbit

Premiere 17. januar. Komedie / Drama / Krigsfilm 1 t. 48 min. 12 år

Vinner av publikumsprisen under Toronto Film Festival 2019 og nominert til 6 Oscar, inkludert beste film!

En ung gutt i Hitles hær finner ut at hans mor gjemmer en jødisk jente i deres hjem.

En satire satt under Andre verdenskrig følger en ensom tysk gutt ved navn Jojo (Roman Griffin Davis) hvis verdensbilde blir snudd på hodet da han oppdager at hans mor (Scarlett Johansson) gjemmer en ung jødisk jente (Thomasin McKenzie) på loftet. Med sin tåpelige fantasivenn, Adolf Hitler (Taika Waititi), ved sin side må Jojo konfrontere sin blinde nasjonalisme.

Kjøp billetter til JoJo Rabbit her. 

Sjekk traileren her:

Selvportrett

Premiere 17. januar. Dokumentar 1 t. 18 min. 12 år

Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom.

Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi.

Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Kjøp billetter til SELVPORTRETT her. 

Se traileren her:

Bad Boys for Life

Premiere 17. januar. Action / Komedie / Thriller 2 t. 3 min. 15 år

Will Smith og Martin Lawrence returnerer til sine signaturroller, Mike Lowery og Marcus Burnett!

Marcus ønsker å pensjonere seg for å tilbringe mer tid med familien, men når en gammel og farlig trussel setter Mikes liv i fare, blir Marcus nødt til å sette pensjonisttilværelsen på pause for å dra på et siste oppdrag sammen med sin langvarige partner.

Kjøp billetter til Bad Boys for Life her.

Sjekk traileren her:

Dolittle

Premiere 17. januar. Komedie / Familiefilm 1 t. 41 min. 6 år

Et storslått filmeventyr for hele familien med Robert Downey Jr.

Eksentriske Dolittle (Robert Downey Jr.) har evnen til å snakke med dyr, og har gjort det til sin livsoppgave å bli dyrenes beste venn og lege. Mennesker har han på sin side lite til overs for. Men når dronningen blir alvorlig syk, blir Dolittle nødt til å legge ut på en lang, eventyrlig reise til en mystisk øy, for å finne den eneste medisinen som kan redde henne.

Med seg på ferden har han flere av sine trofaste dyrekompanjonger, deriblant den nervøse gorillaen, Chee-Chee, den munnrappe papegøyen, Polynesia, og den godmodige isbjørnen, Yoshi.

Kjøp billetter til Dolittle her.

Sjekk traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg