Ukens innbygger: Sylvi Uberg

Foto: Hyunjung Kim

Navn:  Sylvi Uberg
Alder: 47
Driver med: Designer – TechnipFMC

Hva er det beste med jobben din?
Jeg har jobbet i firmaet i 26 år og har fått med meg store deler av oppturen i oljebransjen! Det har vel vært en helt vanvittig tidsalder på mange måter. Vi har satt Kongsberg nok en gang på verdenskartet. Jeg har fått være en del av miljøet og bidratt med konstruksjon.

Hva gjør du i fritida?
Familien og hverdagen krever sitt. Vi har funnet oss et sted ved kysten vi har brukt de siste sommrene på å ruste opp. Der er vi så ofte vi kan.

Trening må til for å holde seg så frisk som mulig! Spinning på FSC – KIF huset er nok favoritten.

Har alltid hatt glede av og har et stort hjerte for dyr. Nå har vi selskap av to italienske mynder i heimen.

Har alltid likt å lage ting, og i de senere år har interessen for diverse håndtverksteknikker økt. I høst har jeg meldt meg på et vevkurs i regi av Jondalen Husflidslags Vevstue. Har kjøpt meg en brukt vev og er spent på hva som mangler av utstyr… OG om jeg klarer å sette den opp.

Dessuten har jeg en haug med jern og en sløydbenk stående…

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Kongsberg ligger sentralt i forhold til sjø, fjell og hovedstaden. Byen er fortsatt liten, og man kan nå det meste på en sykkel!

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Jeg er glad i utsikt! En spasertur i Gruveåsen på en høstdag gir både utsikt, historie og matauk!

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
Lågendalsmuseet arrangerer gårds- og håndtverksdag denne helga. Jeg er virkelig imponert over hva de har fått til på både Labromuseet og Lågdalsmuseet i forhold til aktiviteter som når ut og engasjerer både voksne og barn. De ønsker et levende museum, og det har de virkelig fått til!

På gårds- og håndverksdagene deltar privatpersoner, lokallag og foreninger som driver med ulikt håndverk og gamle arbeidsteknikker. Museet har vist romslighet og interesse for lokale aktører og blitt et samlingspunkt der de deler av sin kunnskap.

Jeg har tro på et slikt samarbeid der man gir og tar, deler kunnskap, starter en interesse, mestring, bryr seg om, er med i et stort felleskap… Det finnes så mange flinke, kunnskapsrike folk der ute! Bidra og la dette bli større!

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Mestring er et ord med stor betydning!

Jeg har blitt syk og har hatt utfordringer i arbeidslivet. Det er viktig at man får mulighet til å bidra med det man kan, føle mestring og bli verdsatt – i arbeidslivet, på skolen eller på fritiden! Det betyr ALT!

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
Det er så kjedelig i Kongsberg… Hva kan man finne på?

Ta deg en tur på Lågendalsmuseet i helga! Der vil du se og møte flere lokallag og foreninger. Kanskje finner du noe for deg?

Eller bli kjent med nærområdet ditt! Alt ligger til rette med stier, natur og historie!

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Jeg er stolt av døtrene mine. De har blitt virkelig fine folk!❤️

Hva er du mest redd for?
Jeg vil helst ikke uroe meg unødvendig… sorger trenger vi ikke ta på forskudd, men klimaendringer, matmangel, sykdom, en politikk som er fri for «fellesskap og stå sammen» er en bekymring.

Hva er ditt beste minne? Har hatt mange flotte, store hendelser i livet mitt…  men etter å ha fått en kronisk diagnose har jeg lært å sette pris på de små ting. La hverdagen være en fest! 😊

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Bruk ressursene som er i DEG! Da lykkes du!

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Jeg bestemte meg for å sy en bunad…! he, he 😊

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Kaffe, mannen og bikkjene….

3600.no

Se alle innlegg