Ukens innbygger: Rune Toverud

Navn: Rune Toverud
Alder: 38 år
Driver med: Vara-brannsjef og leder av beredskapsavdelingen i Kongsberg brann og redning

Hva er det beste med jobben din?
– Det beste med min jobb er å kunne jobbe med det man interesserer seg mest for. Jeg er brennende interessert og engasjert i alt som har med brann og redning å gjøre, og kunne ikke tenke meg å jobbe med noe annet enn «brannvesen-relatert». Når man i tillegg til å kunne jobbe med sin største interesse, får lov å jobbe på verdens beste arbeidsplass med utrolige hyggelige og dyktige kolleger, gjør dette sitt til at man gleder seg til hver eneste dag på jobb.

Hva gjør du i fritida?
– Fritiden går så og si kun til familie. Enten dette er å pusle på hjemme, eller det er å kjøre og hente barn som skal til og fra ulike aktiviteter. Er jo i en fase hvor det meste dreier seg om jobb og barn. En sjelden gang, når muligheten byr seg, så prøver jeg å få med meg en konsert eller to, og da gjerne med gode kompiser i «Tigerstaden».

Hva er det alle beste med Kongsberg?
– Byens sjel, byens sjarm. Det er en trygg liten by, med hyggelige folk overalt. En litt rar blanding av en liten, traust og litt si-rumpa by, med ambisjoner om å vokse, utvikle, være i front på teknologi osv. osv. Litt av sjarmen her er jo at vi ønsker at ting skal skje, byen skal leve, arrangementer i sentrum, store artister på jazzfestival, selvkjørende busser osv osv. Men samtidig er vi livredde for alt nytt, i utgangspunktet kritisk til nye tanker og ideer. Vi hyller helter, samtidig som janteloven lever i beste velgående. Helt fantastisk … blir ikke stort bedre enn dette.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
– Først og fremst ville jeg tatt de med til elva og fossen. Dette synes jeg er selve kjennemerke for Kongsberg by. Men etter dette så ville jeg helt klart tatt de med til Sølvgruvene. Dette er eksotisk for mange og noe Kongsberg kan være stolte av.

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
– Synes veldig mye er bra og mye er på plass. Men er det en ting jeg savner i vår by er det et skikkelig senter/park med badeland og andre aktivitetstilbud. Noe ala Skien Fritidspark.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
– Ville nok spyttet de inn i prosjektet overfor.

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
– Jeg vil gjerne bli spurt «Hva skal du bruke alle millionene dine til, Rune?»
Da ville jeg nok svart: «Vet ikke. Jeg er kommunalt ansatt og har ingen millioner».

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
– I tillegg til å bli far, bygget hus osv …… hmm. Er ikke så veldig stolt på egne vegne utover dette. Da blir det mer hva vi i Kongsberg brann og redning har fått til. For jeg er utrolig stolt av Kongsberg brann og redning og alt det vi har fått til og hva vi står for. Dette er etter min mening et utrolig veldrevet og profesjonelt brannvesen, spesielt til å komme fra en såpass liten by som Kongsberg tross alt er.

Hva er du mest redd for?
– Går ikke veldig mye rundt og bekymrer meg igrunn. Kommer ikke på noe spesielt jeg er redd for. Må være at Strømsgodset skulle rykke ned i år. Det ville vært en liten personlig krise, merker jeg.

Hva er ditt beste minne?
– Her er det mye å ta av …….. alt fra familieturer både i ung og voksen alder, til gode minner med kompiser. Men hvis jeg skal trekke frem ett bilde som alltid dukker opp når jeg tenker tilbake, så er det å få servert «snipp» (en type bakst) og et glass melk på kjøkkenbordet til bestemor i Veggli. Toppen av lykke!

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
– Vær mot andre, slik du vil andre skal være mot deg! Kanskje et kjedelig svar, men et veldig enkelt og greit prinsipp å leve etter.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjent uten å ane hva som kunne vente deg?
– Trolig når jeg fikk denne jobben. Fikk den i ung alder, uten ledererfaring overhodet. De første årene lurte jeg ofte på hva jeg hadde begitt meg ut på. Hadde jeg den gang fått spørsmål om jeg hadde gjort det samme igjen, så tror jeg kanskje svaret hadde vært nei. Men nå ville jeg ikke vært dette foruten. Trolig verdens best jobb, i allefall for meg. Men det har vært en utfordrende reise ja.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
– Kunne jo vært fristende å si båt, bensin og GPS, men …… skal vi se …. «duppedings» for å gjøre saltvann drikkbart, fiskestang (er ikke så glad i å fiske, men akkurat der kunne jo det vært greit) og en radio som går på solcelle. Man lever lenge på litt rock`n roll.

3600.no

Se alle innlegg