Ukens innbygger: Lars Wettestad

Innbygger’n er klar for ny helg med fotballglede.

Navn: Lars Wettestad
Alder: 49
Driver med: Daglig leder IL Skrim

Hva er det beste med jobben din?
Jeg møter utrolig mye flotte barn og unge som sammen med sine foresatte legger ned en imponerende frivillig innsats for at hjulene i et idrettslag skal gå rundt. Jeg har en jobb hvor det ennå ikke har hvert en eneste dag som har vært lik den forrige, det er ingen selvfølge.

Hva gjør du i fritida?
Det blir en del kveldsmøter i frivillighetens tegn, også prøver jeg jo å få med meg mest mulig av alle de aktivitetene som foregår i Skrim. Denne helgen blir det mest fotball ute på Skrim Idrettspark da fotballgruppa arrangerer sin årlige fotballturnering for yngre lag.

Når jeg har helt fri så blir det også tid til litt fiske og fjellturer, hvis ikke det er tid for litt «øvelseskjøring» med yngstemann.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
At vi er en by med et utrolig godt spenn på en rekke aktiviteter både innenfor idrett og kultur. Vår spennende historie med både sølvgruvene, våpenfabrikken og på flere andre områder, gir oss også et grunnlag for en byidentitet som er både spennende og utrolig viktig å ta vare på, også for fremtiden.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Som bypatriot så det holder så ville nok det blitt sølvgruvene i Saggrenda, med en påfølgende historisk byvandring på Vestsia. Så ville jeg selvsagt avsluttet med å vise frem Skrim Idrettspark som har blitt en utrolig flott arena for idrett og aktivitet.

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
Idrettspolitisk så må vi legge enda bedre til rette for vekst på idrettsanleggfronten, både innendørs og utendørs. All statistikk viser at gode anlegg gir økt aktivitet noe som igjen gir gevinster både i form av økt tilflytting, bedre folkehelse, økt trivsel og en mengde andre gode effekter.

Også syns jeg virkelig vi bør være såpass fremoverlente at vi snart «tørr» å definere oss som en turistdestinasjon! Vi har jo så utrolig mye bra å by på 😊.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Jeg ville bygd en ganske stor flerbruks/allidrettshall i et bynært område slik at vi hadde demmet opp for den underdekningen som er på hallflater per i dag. Hadde det så vært litt til overs så ville jeg bygd en gang og sykkelbro over Lågen fra Gamlegrendsåsen sør og over mot Kongsgårdmoen. Og da er vel 100 millioner fort borte tenker jeg 😊

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
At jeg har fått oppleve to døtre som har vokst opp til å bli voksne individer med god oppførsel, som har empati og bryr seg om andre mennesker rundt seg.

Hva er du mest redd for?
Hehe, edderkopper og å gå tom for kaffe på kontoret 😊

Hva er ditt beste minne?
Jeg har så mange gode minner at det blir håpløst å rangere de tror jeg.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Tørr å være deg selv, det er det vi er best på!

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det må være når jeg for noen år siden, litt uten å tenke konsekvenser sa ja til å bli med min eldste datter på en 10 timers klatretur (Via Ferrata) opp til Trolltunga. Grunntreninga for den turen kan man vel si ikke var optimal og hjemreisen måtte nesten utsattes da jeg hadde store problemer med å klare å betjene kløtsjen til bobilen dagen etter😊.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Masse historisk litteratur
Fiskestang
Mobiltelefon med solcellelader så jeg kan ringe å be noen hente meg når jeg er lei stillheten😊.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg