Ukens innbygger: Hans-Olav Kalleberg

Navn:  Hans-Olav Kalleberg
Alder: 32
Driver med: Applikasjonsdrift hos KONGSBERG IT, Styremedlem og grunneier i Øvre Sandsvær Potetklubb.

Hva er det beste med jobben din?
Jeg har alltid vært opptatt av å grave litt i tekniske ting, så det å kunne jobbe med problemløsning og teknisk feilsøking er veldig gøy når du endelig klarer å komme til bunns i mysteriet (og veldig frustrerende når du ikke klarer det).

Hva gjør du i fritida?
Litt av alt, egentlig. Det mest dagsaktuelle er kanskje Øvre Sandsvær Potetklubb som skal arrangere den årlige seansen for potetopptaking førstkommende søndag (som markerer begynnelsen på høstferien/potetferien). Ellers er jeg politisk aktiv i Senterpartiet, og sitter i utvalg for kultur og oppvekst.

Spiller litt sporadisk fotball, musikk (hovedsakelig gitar og andre strengeinstrumenter), dataspill, og liker å skru og mekke litt selv om det aldri kommer helt opp på prioriteringslista.

Hjemme har jeg en 3-åring, og en ny er på vei mot slutten av året, så jeg tror ikke det blir noe problem å fylle opp resten av fritida som blir igjen.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Det er god plass her. Vi har en stor kommune, og alle trenger ikke bo oppå hverandre i sentrum. Samtidig er det relativt korte avstander til det meste.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Det er nok litt sesongavhengig, men en tur opp til Knutehytta og Jonsknuten er fint på sommeren. På vinteren hadde jeg nok heller tatt de med ned kemnerløypa når vi først var der oppe. Sølvgruvene og Bergverksmuseet er vel obligatoriske for turister, men ville gjerne prøvd å få med Laagendalsmuseet og Labromuseet på en av dagene med håndverks/familiedager også.

Hvordan kan vi gjøre Kongsberg enda bedre i framtida?
Vi har nok en del å gå på når det gjelder tilrettelegging for turister. Det burde absolutt vært en campingplass i eller nær sentrum. Ellers er det viktig å ikke miste småbypreget, og bli for store.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Frivillig innsats, lag og foreninger gjør en enorm jobb for innbyggerne våre. Få inn flere driftsmidler for disse for å gi flest mulig anledning til å være med til en lavest mulig egenandel. Samme med kulturskolen. Med flere hundre barn på ventelister hadde det vært utrolig bra om alle som ville delta fikk muligheten.

Også ville jeg nok brukt et par kroner på å asfaltere flerbrukskrysset en gang for alle, og åpna opp igjen de busslommene som har blitt til kantstopp. For sånt er bare irriterende.

Og blir det litt penger til overs, så trenger helse og omsorgs-sektoren et skikkelig løft nå.

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
Spørsmål: Hvordan kan jeg få vite mer om Øvre Sandsvær Potetklubb?

Svar: Bare gå inn på nettsiden vår – potetklubben.no – så havner du på vår facebookside. Vil du være med på helgens potetopptaking, og kanskje få med litt potet hjem – meld deg på arrangementet på facebook.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Er stolt av familien min, og hva vi får til sammen.

Hva er du mest redd for?
Å miste noen jeg er glad i. Vi mistet en datter under fødsel i 2013, og det gjør noe med deg.

Hva er ditt beste minne?
Det er mange kandidater i forskjellige kategorier her, men en tur jeg husker veldig godt var en spontantur til Nashville jeg tok sammen med en kamerat for snart 10 år siden. Der fikk vi med oss både CMA Awards konserten, og 50-års jubileet til Tootsies Orchid Lounge, en av de mest kjente honky-tonk barene på Broadway. Anbefales på det varmeste!

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Del følelsene dine. Både sorg og glede blir bedre av å dele med andre.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det største steget inn i det ukjente er vel å bli foreldre. I så fall, litt over 3 år siden.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Gitar, telt og en god sovepose

3600.no

Se alle innlegg