Ukens innbygger: Hanne Johnsen

Foto: Privat

Navn:  Hanne Johnsen
Alder: 48 år
Driver med: Project Logistics Planner på TechnipFMC

Hva er det beste med jobben din?
At jeg kan variere mellom oversikt og strategi og det å dukke ned i detaljer. Jeg lærer noe nytt hele tida. Og så har jeg en veldig god avdelingsleder, det er alfa og omega i en jobb som kan være ekstremt hektisk og hvor man er utsatt for mye press fra alle kanter. Tekniske bedrifter har en tendens til å “forfremme” flinke ingeniører til ledere, men hvis du skal lede mennesker må du være interessert i folk og vite hva som gjør at de yter sitt beste.

Hva gjør du i fritida?
Med ungdom i hus er deltidsjobben min å være privatsjåfør seint og tidlig. Og jeg kommer til å savne det, selv om det lugger litt å få på seg skoa midt på natta.

Ellers er jeg med på å planlegge og markedsføre Jazzfestivalens og Kongsberg Næringsforums seminardag “Bebop & Business”, det holder vi på med hele året.

Og så er jeg popquizmaster på EnergiMølla, (i morra, fredag, faktisk – møt opp kl 20 – det blir gøy!). Jeg synes det er gøy med quiz, men jeg har en svikefull hukommelse. Når jeg er deltaker som skal gjette selv, veit jeg ofte hvilken forbokstav det er i navnet på bandet vi hører. Og så stopper det der. Er det mulig?

Driver også med litt videreutdanning og tar Organisasjonspsykologi på Universitetet i Bergen. Deilig å få litt påfyll!

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Da jeg var ung virka Kongsberg litt liten og jeg var helt sikker på at jeg skulle flytte til en større by så fort jeg hadde mulighet. Men da jeg søkte på høgskoler og universiteter kom jeg først inn på lærerskolen. Ettersom jeg ikke hadde is nok i magen til å gamble på at jeg kom inn på journalisthøgskolen, havna jeg på Notodden. Ha ha ha!

Jeg har bodd i Kongsberg nesten hele livet og trives her, det eneste som mangler er sjø. Vi er passe store og får man utferdstrang, enten til fjell eller større by, er det ikke langt unna. Vi får til mye i byen vår.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Jeg ville vist fram sentrum i Kongsberg. Først ville jeg tatt en en gåtur fra Magasinparken, over Jernbanebrua, innom Kirketorget pekt på Kirken og Bergseminaret, vært litt Kongsberglosen, lissom. Deretter ned til Klokkarbakken og utstilling på Låven. Videre til byens fineste gate, Hyttegata. Her tar vi et besøk på Galleri Åkern, som er en oase, med utstilling, karpedam, høner og japansk tehus. Midt i byen! Turen går videre til Gamlebrua hvor jeg forteller om flommen i 2007, at elva sleika undersida av brua, at alle bruene ble stengt og at vi gjennomførte en jazzfestival på begge sider av byen allikevel. Oppom Lågdalsmuseet for å hilse på dyra. En minibondegård. Midt i byen – igjen! Tilbake i sentrum går vi innom Godsaker og kjøper sjokolade, får oss en kaffe og slapper av i Magasinparken. Vi spiser pizza på Jonas B Gundersen, drar på konsert på EnergiMølla – og er det mer futt igjen i oss farter vi over til Christians kjeller for å smake på Kongsbergøl.

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
Vi er gode på realfag og teknikk i Kongsberg. Jeg skulle ønske det var enda større rom for kreativitet, musikk, kunst og generell galskap. Skulle ønske at vi var flinkere til å bruke byen. Når jeg vil gå på cafè på søndag føler jeg meg av og til som en avviker som ikke er på en eller annen fjelltopp. Bruk byen, det er friskluft i gatene i sentrum også!

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
Jeg ville samlet noen kreative folk jeg kjenner og funnet ut hvordan vi kunne fylle Kongsberg sentrum med mer god galskap.

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
– Hvilket kontonummer skal jeg sette inn 100 millioner kroner på?
– Du kan bare vippse meg.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
Samarbeidet jazzfestivalen og SOS-barnebyer har hatt i mange år, alle pengene vi har samlet inn som gir nye liv til barn i Malawi. Det gir familie, utdannelse og håp der det fra før var ingenting. Og hele Kongsberg by er med på laget, det er vakkert!

Utendørsscenen Tubaloon er et eksempel på god galskap som det var utrolig gøy å jobbe med sammen med Snøhetta. Jeg savner Tubaloon og håper den kommer opp igjen.

Hva er du mest redd for?
Altfor mye, og når man blir redd nok skiller man ikke på store og små redsler. Heldigvis går det an å få hjelp til å sortere i skolten og det får jeg. Tommel opp for norsk helsevesen!

Hva er ditt beste minne?
22.09.2000. Da ble Amanda født og det har vært livets aller beste gave.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Hvis du absolutt må prøve dop, vent til du er 70 år. Selv har jeg såpass lite utforskertrang på det området at jeg ikke fatter hva vi skal med dop så lenge vi har tequila.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
For ett år siden, da jeg turte å fortelle at jeg var redd og hvorfor jeg var redd. Og det fine er at det sannsynligvis reddet meg fra livstruende sykdom.

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
Amanda (ja, sorry du må være med), coca cola og Spotify.

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg