Ukens innbygger: Caroline Nesbø Baker

Foto: Privat

Navn:  Caroline Nesbø Baker
Alder: 44
Driver med: Underviser i samfunnsfag og norsk på videregående skole

Hva er det beste med jobben din?
Jeg mener at å jobbe som lærer krever kreativitet, empati, nysgjerrighet, dermed blir man tvunget til å alltid være i utvikling, og aldri slutte å lære, og til å virkelig være tilstede som menneske. Og det er jo egentlig ganske fint!

Hva gjør du i fritida?
Frem til i sommer har jeg faktisk brukt fritiden til å studere, apropos å være i utvikling, og så er jeg også aktiv i styret til MDG i Kongsberg.  Nå som jeg er ferdig med studiene (for denne gang iallefall) gleder jeg meg til å fylle ledig tid med å lese mer, skrive mer, selv om jeg hittil har brukt den nye friheten til netflix-skippertak med tre sesonger av Project Runway. sukk.

Hva er det aller beste med Kongsberg?
Jeg må jo si at EnergiMølla er en av de beste tingene, med den historikken jeg har er det umulig å ikke være litt stolt. Det er et nydelig hus som har vokst seg modent de siste åra med Yngvild ved roret, og får til å tilby kvalitet og litt smalere uttrykk, slik at man kan gå dit og bli overrasket og få en utvidet horisont. Bortsett fra det er det naturen: selv om jeg har bodd her i 10 år, finner jeg fortsatt hele tiden nye steder, nye turer, nye badevann.

Hvis du skulle guide en gruppe turister i Kongsberg – hva ville du vist fram først?
Vestsida, helt klart, det er bydelen med sjel….

Hvordan kan vi gjøre byen vår (Kongsberg) enda bedre i framtida?
Jeg ønsker meg et bilfritt sentrum. Det tror jeg vil gi et mer levende, mer hyggelig sentrumsmiljø, og det vil både folk og handelsstand nyte godt av. En badeplass i sentrum hadde også ført til mer liv i sommermånedene.

Hvis du fikk 100 millioner til å utvikle byen vår – Hvilket tiltak ville du brukt pengene på?
En real styrking av kultur og skole, som forgreiner seg bredt utover i lokalsamfunnet i form av glade og trygge mennesker. Jeg kunne også ønske at vi hadde en tverrfaglig arena for å diskutere helhetlige lokale løsninger på miljøproblematikken, så noen millioner til oppstart av en slik tankesmie hadde jeg nok spandert.

Hvilket spørsmål ønsker du å få nå, og hva ville du svart?
Siden jeg har forsket på ungdom og sosiale medier de siste to årene for masteroppgaven min, vil jeg jo at noen skal spørre hva jeg fant ut? Det er jo ikke så enkelt å svare kort på det; men en viktig ting jeg fant ut er at voksne må vise MINST like mye interesse for det barn og unge gjør online, som det de gjør offline.

Hvis du ser tilbake – hva er du mest stolt av å ha fått til?
At jeg startet Barnelørdag-konseptet da jeg var leder for EnergiMølla! Kulturtilbud til barn er ofte overlatt til kommersielle aktører og blir ikke tatt på alvor, dette var noe jeg ville gjøre noe med. Derfor er lørdagens arrangement en markering av en slags sluttet sirkel, og jeg er stolt over å få være til stede når Barnelørdag feirer 10-årsdag.

Hva er du mest redd for?
En fremtid preget av klimaendringer skremmer meg, selv om jeg absolutt har håp om at det ikke behøver å bli det eneste scenarioet. Derfor håper jeg at vi som samfunn snart får til å samarbeide om løsningene!

Hva er ditt beste minne?
Sommer ved kysten; krabbefiske, saltvann i hår og hud, og å sitte fremme i baugen på en robåt som glir stille gjennom vannet.

Hvis du kunne gi et nyfødt barn bare ett råd, hva ville det være?
Jeg så en T-skjorte for noen uker siden med de kloke ordene “Fear is the killer of the soul” , og det tror jeg på. Hvis vi velger ut fra frykt, velger vi som oftest feil.

Når var sist gang du tok et steg inn i det ukjente uten å ane hva som kunne vente deg?
Det var nok da jeg satte utfor slalåmbakken i Drammen i vinter, for første gang på 25 år. Jeg fikk helt skrekken. Det tok meg 45 minutter å komme ned, skiinstruktøren nektet å la meg ta heisen ned igjen, hun trodde nok det var et pedagogisk grep, men jeg er IKKE født med ski på beina (og har funnet fred med det, egentlig, selv om det er kontroversielt i skibyen Kongsberg).

Hvilke tre ting ville du tatt med deg på en øde øy?
En hengekøye (er redd for å sove med småkrypene på bakken) en gitar og en lighter!

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg