Dette kan du se på kinoen i Kongsberg denne helgen.

Onsdag 24. april hadde Krona Kino verdenspremiere på Avengers: Endgame. Faktisk ble filmen så populær at de måtte sette opp en ekstra forestillingen.

Fredag 26. april har de premiere på følgende filmer: 

Teen Spirit

Premiere 26. april. Drama / Musikkfilm 1 t. 33 min. Tillatt for alle

Teen Spirit er en moderne vri på den klassiske askepotthistorien.

Fra produsenten og det musikalske teamet bak den prisbelønte LA LA LAND kommer TEEN SPIRIT. Filmen er fylt med topplistelåter og ELLE FANNING er midtpunkt i denne oppløftende askepotthistorien om å vokse opp, drømme stort og finne sin stemme.

17-årige Violet (FANNING) drømmer om å bli popstjerne som en flukt fra den lille engelske småbyen og ødelagte familieliv. Håpet kommer i form av TEEN SPIRIT – en landsomfattende sangkonkurranse – og en usannsynlig mentor som inspirerer henne til å synge fra hjertet. Hun oppdager at veien til berømmelse er full av fallgruver og fristelser, og Violet må trosse sin usikkerhet og forbli sann mot seg selv, så stemmen hennes til slutt kan skinne gjennom.

Kjøp billetter til Teen Spirit her. 

Sjekk traileren her:

Mid 90s

Premiere 26. april. Drama / Komedie 1 t. 25 min. 12 år

Ren filmmagi om skating og oppvekst fra Jonah Hill!

Mid90s er en oppvekstskildring om Stevie, den sommeren han er 13 år på midten av 90-tallet. Det er en film om å finne seg selv, om å være brødre, om vennskap og om skating.

Mid90s er debutfilmen til Jonah Hill. Filmen er rangert som en av National Board of Reviews topp 10 independentfilmer i 2018.

Redaktør for Montages Lars Ole Kristiansen skriver:
«MID90S er så 35mm-vakker at det er til å begynne å grine av. Utsøkt tidskoloritt. Eventyrlig rollebesetning. Philip Glass-inspirert musikk av Reznor & Ross. Som Linklater på sitt beste – bare mer visuell. Ren filmmagi fra Jonah Hill på første forsøk! 5/5»

Filmpolitiet / NRK:
«Rått, morsomt og ærlig om skating og oppvekst.» ★ ★ ★ ★ ★

«mid90s is a beautiful tribute to skate culture» Vanyaland

«You’ll find proof positive in the hilarious and heartfelt movie, set to a rock and hip-hop soundtrack that predates the digital age» Rolling Stone Magazine

«mid90s, though made by a Hollywood star, isn’t a nostalgic indie «fable» in gritty skate-punk drag. It’s something smaller and purer: a slice of street life made up of skittery moments» Variety

«For most of the ride, Mid90s feels like an accurate time capsule – and a relatable journey even if you’ve never been on a skateboard in your life» Chicago Sun-Times

«A tender glance back at adolescence that dodges the kind of generational nostalgia suggested by the title» Washington Post

Kjøp billetter til Mid 90s her. 

Sjekk traileren her:

https://youtu.be/Igfhy3Q5CeI

Det flyvende teppet

Premiere 26. april. Animasjon / Familiefilm / Barnefilm 1 t. 21 min. Tillatt for alle

På et fantastisk flygende teppe, flyr Hodja, sammen med sin trofaste venn Raya geiten, mot solen, på oppdrag for å bringe tilbake El Fazas unge barnebarn.

Hodja bor i Pjort, en liten ørkenby i Bulgislav, sammen med sin mor og far og hans geiter Raya. Pjort er et fint og interessant sted, men veldig lite, og Hodja drømmer om store eventyrlyst i en verden utover fjellene i horisonten. Hodjas far støtter ikke sønnens drømmer og han insisterer på at Hodja forblir i landsbyen. Verden er ikke en dans på roser, og den er farlig, folk fra en liten by er ikke ment å blande seg med mennesker i omverdenen. Hodja skal følge i sin fars fotspor mener han, og bli skredder.

Når Hodja plutselig får en mulighet, tar han det med begge hender. På et fantastisk flygende teppe, gitt til ham av den gamle El Faza, flyr Hodja, sammen med sin trofaste venn geiten Raya, mot solen, på oppdrag for å bringe tilbake El Fazas unge barnebarn.

Kjøp billetter til Det flyvende teppet her. 

Sjekk traileren her:

 

Maria by Callas

Premiere 26. april. Dokumentar 1 t. 53 min. Tillatt for alle
avec Onassis pres de Skorpios 1966 Copyright Fonds de Dotation Maria Callas

Filmen Maria by Callas gir et gripende innblikk i tilværelsen til en av de største operasangerne i det 20. århundrede, gresk-amerikanske Maria Callas.

Livet hennes var ofte like dramatisk av scenen som på. Hun døde i 1977, bare 53 år gammel. Regissør Tom Volf har satt sammen restaurert arkivmateriale og funnet lydopptak der superstjernen selv forteller. Vi får også se utdrag fra konserter i operahus verden over. Resultatet er både et levende tidsbilde og en konsertfilm med en unik hovedperson i sentrum.

«Maria By Callas» gir oss mulighet til å se henne utfolde seg i sine mest kjente arier fra operaene Norma, La Traviata, Carmen og Tosca. Som hun sa til David Frost: «If someone really tries to listen to me, he will find all myself there.»

Filmen omhandler også det som var hennes store kjærlighet, forretningsmannen Aristotle Onassis. Deres forhold fortsatte også etter at han giftet seg med Jackie Kennedy, og trekantdramaet var en av favoritt-temaene for datidens internasjonale tabloider.

Kjøp billetter til Maria by Callas her. 

Sjekk traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg