It 2 og Toy Story 4 har premiere denne uka!

Som alltid er det noe for enhver på filmlerretet i helgen.

It: chapter Two

Premiere 6. september. Skrekkfilm 15 år

Oppfølgeren til den kritikerroste skrekkfilmen IT – IT: Chapter Two er her.

Hvert 27. år blir byen Derry hjemsøkt av ondskap. I «Chapter Two» kommer karakterene – som har gått sine egne veier – tilbake som voksne, nesten tre tiår etter hendelsene i den første filmen.

Kjøp billetter til It: chapter Two her. 

Sjekk traileren her (om du tør):

 

Toy Story 4

Premiere 6. september. Eventyr / Animasjon / Familiefilm / Barnefilm 1 t. 40 min. 6 år

Woody (Tom Hanks) har alltid vært trygg på sin plass i verden og sin oppgave – å ta vare på sitt barn, enten det er Andy eller Bonnie. Så når Bonnies nye hjemmelagde leke, Gaffen, erklærer seg selv som søppel og ingen leke, tar Woody på seg å vise Gaffen (Tony Hale) hvorfor han burde omfavne det å være en leke.

Men når Bonnie tar med seg hele gjengen på familiens campingutflukt, ender Woody opp på en omvei som inkluderer gjensyn med hans gamle venninne Bo Peep (Annie Potts). Bak hennes skjøre porselens ytre skjuler det seg en eventyrlysten jente som er vant med å klare seg selv. Mens Woody og Bo innser at de nå lever veldig ulike liv som leker, skjønner de snart at det er større utfordringer som venter.

Kjøp billetter til Toy Story 4 her. 

Sjekk traileren her:

 

Young Picasso

Premiere 6. september. 1 t. 30 min.

Pablo Picassos ungdomsår!

Bli med på en reise til Malaga, Barcelona og Paris og bli bedre kjent med kunstnerens ungdomsår.

I sin ungdom lærte Picasso seg håndverket og utviklet seg som kunstner. I denne dokumentaren tar vi en nærmere titt på hva det var som formet ham som kunstner og menneske, og skildrer en mindre kjent side av mannen.

Kjøp billetter til Young Picasso her. 

Sjekk traileren her:

 

Sir

Premiere 6. september. Drama / Romantikk 1 t. 38 min. Tillatt for alle

En nydelig film om drømmer, kjærlighet, motsetninger og begrensninger. En sikker vinner av mange publikumspriser.

SIR sjarmerer sitt publikum over hele verden. Den har vunnet fire publikumspriser og vant fortjent pris under kritikeruken i Cannes.

En ung, singel mann fra Mumbais overklasse blir tiltrukket av sin like unge hushjelp fra bygda i det romantiske dramaet Sir. Altså ligger alt til rette for en skikkelig Askepott-historie. Men filmen er altfor smart til å bygge slike tomme luftslott. I stedet skaper Rohena Gera en nyansert fortelling om forventninger til familielykke i dagens India

Hovedpersonene Ratna og Ashwin har begge dårlige erfaringer med arrangerte ekteskap. Hun opplevde skammen ved å bli enke som 19-åring, to måneder etter bryllupet; han ble lurt til å tro at en venn av familien faktisk ville gifte seg med ham. Nå er begge alene, og bor i samme leilighet, men mens han er desillusjonert, er hun henrykt over å kunne spare opp penger til å ta en utdannelse. «Livet er ikke over ennå, sir», sier Ratna til Ashwin. Til slutt vekkes hans livsgnist og kjærlighet, men er det nok til å overvinne kjønns- og klassestrukturene som skiller Ratna og Ashwin?

At mye av filmen foregår i lukkede rom, er et smart og subtilt grep som understreker nettopp slike strukturer. Men fremfor alt er Sir drevet frem av karakterer vi kan tro på og leve oss inn i. Ahmareen Anjum og Vivek Gomber får frem nyansene i Ratna og Ashwin på en nydelig og troverdig måte.

Rohena Gera (f. 1973) er en indisk regissør, produsent og manusforfatter. Hun har skrevet for TV og er best kjent for dokumentarfilmen What’s Love Got To Do With It? (2013) om indisk familiepolitikk. Sir er hennes første fiksjonsfilm og hadde premiere under Cannes-festivalen.

Kjøp billetter til Sir her. 

Sjekk traileren her:

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg