– Dette tror vi folket i Kongsberg vil ha

Katrine Kolset (29) og Johanna Ekström (26) avslører hva som skjuler seg bak fasaden til Howlidgården.

Da den koselige tapasrestauranten til Privat ble stengt i vinter, tok det ikke lang tid før det ble hengt opp noen plakater i vinduene som avslørte at den ville bli erstattet av et «nytt og spennende konsept».

– Vi ønsket forandring, forklarer Johanna og Katrine til 3600.no i kor om bakgrunnen bak prosjektet.

– Byen har endret seg de siste årene og det har blitt flere privatpersoner som går ut. Så vi vil tilpasse oss tiden, trendene og økonomien til folk, forteller de.

Meeat Gastro Pub heter det nye konseptet deres og de to jentene som til sammen har jobbet i over 20 år i bransjen, vil tilby gjestene en amerikansk inspirert meny med burgere, kjøtt og småretter – ved siden av 100 ølsorter og klassiske drinker.

Øl har blitt en stor greie her i Norge og Kongsberg. Mange brygger hjemme, men folk vil fortsatt ta en tur ut for å kose seg med god mat og drikke, forklarer Johanna.

Hele idéen med Meeat handler jo om at folk skal kunne komme hit uavhengig av hvilken dag det er, for å kunne ta en burger eller en øl og henge med venner. Og på fredager, blir det mer et sted man starter byturen med en drink eller to.

Vi forsøker jo å tilpasse oss hva folket i Kongsberg vil ha og vi har stor tro på konseptet, forteller hun.

Det er i disse lokalene byens nye gastropub vil ligge. Foto: Anniken Tangerud, 3600.no

2 millioner kroner

De to jentene har vært med i planleggingen fra begynnelsen og siden starten har de til nå brukt 2 millioner kroner på blant annet nytt interiør og oppussing av lokalene i samarbeid med blant annet PKS Interiør.

 

 

Nå er de inne i siste innspurt og selv om det kan se ut til at det er mye igjen å gjøre, har de klokketro på at de vil rekke åpningsfesten den 24. mars.

De legger heller ikke skjul på at det er noe til gleder seg til.

Meeat blir jo som vårt barn. Så gledesfaktoren er skyhøy.

Men vi gleder oss vel mest til å se det ferdige prosjektet. Her har vi fått frie hender til å sette sammen noe eget og gjøre litt som vi vil. Så det blir spesielt å kunne åpne for gjestene våre på fredag, avslutter de stolt og tar en siste kikk over menyen og detaljene.

 

Meeat Gastropub vil åpne fredag 24. mars og spesielt inviterte får en smakebit kvelden før.

 

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg