Dette er ukens premierer på Krona Kino!

Fra norsk spenningsdrama og Oscarnominert actiondrama, til sminkekrig og stjernespekket actionkomedie.

Krona Kino har plenty av spennende filmer på premiereplakaten denne helgen.

Torden

Premiere 28. februar. Drama / Fantasy / Spenning 1 t. 44 min. 12 år

En ung gutt dør på uforklarlig vis i vestlandsbyen Odda – tilsynelatende brent opp fra innsiden. Og når norsk-amerikaneren Eric blir arrestert, mistenkt for drap, starter et mysterium som vil snu opp ned på både hva vi tror og hva vi vet om verden rundt oss.

Under avhør oppdager den nyutdannende psykologen Christine at Eric besitter enorme, overnaturlige krefter som han er ute av stand til å kontrollere. Og når Eric klarer å rømme utløser det en massiv menneskejakt, der Eric og Christine kommer stadig nærmere den utrolige forklaringen på hvor Erics dødelige krefter kommer fra…

Andre Øvredal overrasket publikum med Trolljegeren, hvor han brakte de mest kjente norske eventyrskikkelsene til heder og verdighet på en ny og overraskende måte. Denne gangen tar han Norrøn mytologi tilbake til Norge hvor den hører hjemme – i en form og sjanger som aldri tidligere er vist på norsk film.

Kjøp billetter til Torden her. 

Sjekk traileren her:

Sminkekrigen

Premiere 28. februar. Komedie 1 t. 23 min. 12 år

I sminkekrig og kjærlighet er alt tillatt!

De to venninnene Mia (Rose Byrne) og Mel (Tiffany Haddish) starter opp et skjønnhetsfirma sammen, til tross for at de er totalt ulike som personer. Gjelden vokser dem raskt over hodet, og de bestemmer seg for å hente inn en tredje partner. Men alle gode ting er ikke alltid tre, spesielt ikke når vedkommende er den pengegriske mogulen Claire Luna (Salma Hayek), som kun ønsker å stjele patentene deres.

Ingen midler er for drøye når Mia og Mel går i gang med å vinne firmaet sitt tilbake. Skjønnhetsindustrien er i ferd med å bli skikkelig stygg!

Kjøp billetter til Sminkekrigen her. 

Sjekk traileren her:

The Gentlemen

Premiere 28. februar. Action / Krim 1 t. 53 min. 15 år

Guy Ritchie er tilbake i god gammel «Snatch»-form med denne stjernespekkede og sofistikerte actionkomedien!

Mickey (Matthew McConaughey) vil selge marihuna-imperiet sitt og avgjørelsen utløser et kaotisk ras av rykter, bestikkelser og utpressing i Londons kriminelle underverden.

Med seg har Ritchie som vanlig et imponerende cast: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding , Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell og Hugh Grant.

Kjøp billetter til The Gentlemen her.

Sjekk traileren her:

De elendige

Premiere 28. februar. Action / Drama 1 t. 44 min. 12 år

Oscar-nominert til beste utenlandske film.

En opprivende og kraftfull skildring av urettferdighet, sosial ulikhet og konsekvensene av et klassedelt samfunn. 2020s viktigste film.

De elendige er et engasjerende og intenst drama hvor handlingen er satt til Montfermeil, en drabantby utenfor Paris hvor deler av Victor Hugos roman «Les Misérables» fra 1862 også utspilte seg. I dag er avstanden til eliten og raseriet i folket skremmende likt. Drabantbyen eksploderer i raseri når en politienhet alvorlig skader en ung gutt under en pågripelse, hvor hendelsen blir fanget på video av en av nabolagets ungdommer.

Oscar-nominert til beste utenlandske film og vinner av Juryprisen under filmfestivalen i Cannes 2019

Kjøp billetter til De elendige her.

Sjekk traileren her:

 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg