Trøkk og taklinger

Foto: Øyvind Aamodt

Forrige helg var full av amerikansk fotball. Super Bowl ble avholdt i USA natt til mandag, mens Kongsbergs egne lag var på plass i Sparebank1-hallen.

 

(Tekst: Vibe Haugejorden – Foto: Øyvind Aamodt)

 

Sist lørdag var Sparebank1-hallen smekkfull av barn, ungdom og unge voksne som hadde tatt turen for å trene litt sammen.

Skrim Silvers hadde invitert Larvik Bulldogs og Grenland Giants til en utviklingscamp.

Campen ble avsluttet med en åpen trening, kalt «try out», der hvem som helst i Kongsberg kunne få prøve seg – med fullt utstyr.

Det hele ble en meget vellykket dag, med fart og spenning, taklinger og blokker.

Det kom en del ungdommer for å prøve sporten for aller første gang, og nå er hovedtrener Vibe Haugejorden optimistisk.

Foto: Øyvind Aamodt

– Jeg så hvordan hver og en av dem koste seg, og det var tydelig at vi traff noe hos dem. Nå håper jeg bare de ønsker å komme tilbake for mer!

Det er ingen hemmelighet at amerikansk fotballspillere er glade i mat, og når en gjeng på nesten 40 stykker skal trene sammen i over fire timer, så kreves det energi. Her har de lokale kjøpmennene virkelig tråkket til.

– Vi har noen engasjerte mammaer i klubben, som har kjørt rundt i Kongsberg for å promotere, og denne gangen var vi heldige med å få masse napp!

Vibe er overveldet over mengden med frukt og brødmat som ble donert, og vil sende en spesiell takk til Kiwi-butikkene på Moane, Gomsrud og Baneveien, Meny på Stortorvet og Fattigmann!

Da treningsdagen var over gikk de fleste hjem, men 15 Skrimmere dro direkte til Kongsberghallen for å backe håndballjentene sine.

– Håndballjentene inviterte oss til å følge dem inn på banen, og vi ser på det som en ære å få lov til det. Nå har vi på en måte blitt innviet i Skrim-familien, smiler Vibe etter kampen.

Nå håper de at flere vil få øynene opp for at de finnes, og ha lyst til å prøve!


 

 

 

 

Foto: Øyvind Aamodt

3600.no

Se alle innlegg