– Vi vil trenge de som tør å tenke utenfor boksen

Lyst til å gjøre en Lamborghini Gallardo GT3 enda bedre? Her kan du få en spennende jobb med fremtidens materiale.

– Det vil tvinge seg frem en del nye yrker. Som vil ha bruk for en tverrfaglig bakgrunn. Noen må faktisk reparere de komposittchassisene som kommer ut nå, forteller Erik Helgesplass, daglig leder Maasik Composites om yrket hans og fremtiden.

Maasik Composites AS er bare én av flere bedrifter som trenger nye ansatte i en bransje som bare vokser og vokser.

De driver nemlig med kompositt – en av fremtidens spennende materialer.

– Kompositt er et morsomt materiale som kommer til å gi mange jobber i framtida, forklarer Susanne Marie Slettvik (18) om det svært slitesterke materiale som kan skreddersys etter behov.

Les også: Kompositt – fremtidens materiale. 

helgesplass
Helgesplass elsker å jobbe med kompositt. Foto: Magnus Bjørnnes

Som en av Norges ledende produsenter av komposittdeler til blant annet motorsport har Maasik Composites AS et stort behov for arbeidskraft i tiden som kommer.

Komposittbransjen har uendelige muligheter. Det er en bransje i rivende utvikling. Så fremtiden ser lys ut, sier Helgesplass ivrig.

Ingeniørene vil de særlig hente fra de som tar utdanningen sin i Kongsberg.

 

 

 

 

For det er først og fremst i denne teknologibyen at utdanningsmulighetene i kompositt ligger.

På Kongsberg Videregående skole er det opprettet en VG2-klasse innen kompositt- og plastfag og her får elevene mulighet til å ta fagbrev innenfor fire ulike retninger: Polymerkompositt, Plastmekaniker, Termoplastfaget og Produksjonsteknikkfaget.

For deg som nå går ut av ungdomsskolen og skal ta videre utdanning, kan du søke Teknikk og industriell produksjon (TIP) VG1 på Kongsberg Videregående skole og deretter gå videre til Plast- og kompositt VG2.

Det er Kongsberg Technology Training Centre (K-Tech) og Opplæringskontoret for Industrifag på Raufoss som er ansvarlig for å utvikle nye fagarbeidere til fremtidens arbeidsplasser.

Skal du gå videre, er det også utviklet en toårig fagskoleutdanning innenfor kompositt- og plastfag ved de to tekniske fagskolene på Kongsberg og Gjøvik. Der får du muligheten til en relevant utdanning og fylle på enda mer kunnskap om kompositt- og plastfaget.

Les mer om utdanningen her. http://www.komposittutdanning.no/

Ikke en hvilken som helst Lamborghini

At du tar denne utdanningen kan faktisk føre til at du en vakker dag jobber med å forbedre superbiler av typen Lamborghini Gallardo GT3.

For det er nettopp en av de mange prosjektene Maasik Composites har om dagen.

– Dette er en ordentlig racerbil og det er ikke en hvilken som helst Gallardo, bedyrer Helgesplass.

– Dette er en ordentlig racerbil fra før av og vi skal prøve å gjøre delene bedre enn de veldig flinke folka som har lagd den fra før av, sier han stolt og forklarer hvor morsomt og spennende det er å jobbe med en sånn type bil.

Ved siden av det allsidige materiale er også yrket i seg selv mangfoldig, for å ikke nevne miljøvennlig, og det er nok her de har det største behovet for de som tenker litt annerledes.

– Vi vil trenge ingeniører. Vi vil trenge en ny generasjon ingeniører som tør å tenke utenfor boksen, avslutter Helgesplass.

Vil du bli med? Søknadsfristen for VG1 og VG2 er 1. mars. 

Anniken Tangerud

Jeg har jobbet som redaktør, journalist og webansvarlig, og har 16 års erfaring i web- og mediebransjen med en 8,5 års høyere utdannelse.

Se alle innlegg