Tre badesteder på Kongsberg

Det er kjempeflott at det er flere steder i Kongsbergområdet man kan få tatt seg en dukkert og få kjølt seg ned. Her har du tre av de mest populære.

(Følger du denne linken kan du lese om flere hemmelige badekulper)

Saggrendadammen

Omtrent 6 kilometer unna Kongsberg sentrum, like ved sølvgruvene, ligger Saggrendadammen.

Siden den ble gjenåpnet i 2017 etter en byggeperiode, så har plassen vært et fantastisk sted å være. Det er toalettfasiliteter, grill, ladestasjon for biler, og en haug med benker og sitteplasser omkring dammen utover.

Det er i tillegg kommet nye vannleker som man kan ha det moro med. Vannet holder også en ganske forfriskende temperatur, som ikke er å klage på.

Les også: Velkommen til Saggrendadammen 2.0.

 

Det er bare å hoppe i det.

Jondalsdammen

Dette er den minste dammen, og også en av de roligste. Her er det både grillplass, benker, en badeplattform og bordtennisbord.

Vannet har en kjempeflott temperatur om dagen, og det er massevis av strand å ligge på. Hvis man ønsker et litt mindre travelt sted å bade og ha det gøy med både familie og venner, så er det hit man burde dra.

Kjennerudvannet

Rett ved Lurdalsveien finner man Kjennerudvannet. Dammen har alltid vært veldig populær. Nylig ble det gamle stupebrettet tatt bort på grunn av sikkerhetsårsaker, men nå er det satt på plass flere nye leker i vannet.

Det er et klatrefjell, en trampoline og en splitter ny badeplattform i erstatning etter den gamle av tre ble for slitt.

Ved Kjennerudvannet er det er mange plasser hvor man kan ligge og slappe av, og et stykke bortenfor stranda kan du finne et høyt stupetårn. Kjennerudvannet er et veldig fint sted å bade, og vi anbefaler det sterkt besøke det i løpet av sommeren!

 

Andre muligheter:

Passebekkdammen.
Øksene. (Øksne).
Kolsjø.
Mange av dammene ved Knuten.
Sandstranda ved Lågen innerst ved Industriveien.

3600.no

Se alle innlegg