Toner fra byen: Tine Asmundsen

Jazzbyen Kongsberg aler opp musikere som markerer seg i inn- og utland. Tine Asmundsen er en av dem, og her får du et lite innblikk i hennes musikalske univers.

Navn: Tine Asmundsen, (52)

Instrument: Bass
Retning: Jazz
Bakgrunn: Østlandets Musikk Konservatorium og University of Wisconsin, Madison, USA

Når fant du ut at du skulle gå denne veien?
– Jeg har vært interessert i musikk så lenge jeg kan huske. Tilbake i niårs-alderen lånte jeg notehefter for flerstemmige musikkstykker på biblioteket – for deretter prøve å forstå sammenhengen, forteller Tine.

Var det noe lokalt her i Kongsberg som inspirerte deg?
– Jeg hadde pianotimer hos Olga Hakkelberg da jeg var yngre. Det var også et miljø for jazz i Kongsberg, så da jeg senere begynte med jazz var det mange som støtta og inspirerte meg.

Hvilke type oppdrag får du som musiker?
– Oppdragene er veldig varierte. I høst fikk jeg spille på Kongsberg Jazz Evidence og med Acta Musicae – et kvinnekor i Kongsberg.

Hvordan er det å leve av musikken?
– Det er nok mye jobb og mye reising om du skal leve av å spille jazz. Jeg har kunnet klare meg på å undervise for å ha en forutsigbar inntekt i tilegg til spillejobber.

Hva anser du som ditt karrieremessige høydepunkt innen musikken?
– Da mitt band «Lonely Woman» med David Murray spilte på kinoen under Kongsberg jazzfestival.

Har du en hatt en opplevelse eller situasjon som på sikt har får deg til å smile, men kanskje var litt nedtur, flaut eller håpløs der og da?
– Jeg fikk bli med i Kongsberg Storband da jeg var en veldig fersk musiker. På en av låtene var det en solo bassintro, der jeg ikke så at det var oppført fem «b-er» da jeg leste av notene. Introduksjonen spilte jeg alene, siden det var en solo. Det låt ikke akkurat pent da resten av bandet starta!

Om du skulle gjort et musikalsk samarbeid med en annen artist, levende eller død, hvem ville dette vært?
– Charles Mingus. Han er en fantastisk stilskapende komponist og bassist. Han er nok mitt største forbilde innen musikken.

Noen høydepunkter for din del fra Kongsberg jazzfestival?
– Jeg glemmer aldri Christian McBride sin konsert i Kongsberg Kino. Han har en sånn sterk indre autoritet, både som lagspiller i band – men også som soloartist!

Hvordan ser din musikalske fremtid ut?
– Fremtiden ser bra ut. Nå har jeg tid og ro i meg sjøl til å øve, så jeg kan bli en enda bedre musiker. Jeg gleder meg over det jeg får ta del i.

Din største musikalske drøm?
– Få til å spille rett fra sjela!

Hva ønsker du å formidle med akkurat din musikk?
– Noe som gir tilhøreren tilgang på sine følelser.

Hva ønsker du å si til andre som vil følge drømmen?
– Gjør det du må!

 

3600.no

Se alle innlegg