Hva tjente naboen på forrige salg?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Og hva kostet egentlig huset mitt før i tida? Her kan du søke gratis.

 

Er det én ting som er sikkert, så er det at mennesket er iboende nysgjerrig. Verden hadde vel knapt gått rundt om ikke noen ville finne ut av hvorfor ting faller eller om jorden virkelig er flat.

Da er det kjekt at det finnes tjenester som gir oss svar på det vi lurer på.

For eksempel boligpriser. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwZnJhbWVib3JkZXIlM0QlMjIwJTIyJTIwd2lkdGglM0QlMjIxMDAlMjUlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjI0NTAlMjIlMjBpZCUzRCUyMjE4ODFfbWFwX3Byb3BlcnRpZXNfZnJhbWVfODExJTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZzaXN0ZS5laWVuZG9tc3ByaXNlci5ubyUyRiUyRndpZGdldCUyRiUzRndpZHRoJTNEMTAwJTI2YW1wJTNCaGVpZ2h0JTNENDUwJTI2YW1wJTNCcCUzREtvbmdzYmVyZyUyNTJDUm9sbGFnJTI1MkNGbGVzYmVyZyUyNTJDTm9yZSUyNTIwb2clMjUyMFV2ZGFsJTI2YW1wJTNCdG9kYXRlJTNEJTI2YW1wJTNCZnJvbWRhdGUlM0QlMjZhbXAlM0J0aXRsZSUzRCUyMiUyMHNjcm9sbGluZyUzRCUyMm5vJTIyJTIwc3R5bGUlM0QlMjJvdmVyZmxvdyUzQSUyMGhpZGRlbiUzQiUyMGhlaWdodCUzQSUyMDQ1MHB4JTNCJTIyJTNFJTNDJTJGaWZyYW1lJTNF[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kjøp og salg av eiendom er alltid interessante nyheter og et marked det er et yrende liv i og selv om de fleste eiendomsoverdragelser er offentlige, er det ofte like spennende å finne ut av hva ditt eget eller naboens hus har blitt solgt for tidligere og hvordan pris-stigningen eller nedgangen har vært.

Dette kan du sjekke gratis i en kart-tjeneste som ble lansert av 1881 for noen år tilbake.

Kartet ser du øverst i saken og trykker du på linken Søk i boligsalg og sjekk ditt område hos 1881 kommer du til et sted hvor du kan søke på adresse eller sted oppe i venstre hjørne.

Når kartet så viser deg stedet eller adressen, kan du trykke på et oransje ikon for å se siste overdragelse. Trykker du på historikk, vil du se alle tidligere overdragelser og priser som huset har vært omsatt for. Alternativet «Skråfoto» vil gi deg et bilde av huset sett fra alle himmelretninger (noe vi syntes er veldig spennende).

I tillegg kan du jo så klart bevege deg fritt rundt på kartet og enkelt få opp prisene på alle eiendommene i utsnittet. Både tidligere solgte (i oransje) og de som faktisk er til salgs (i blått).

Det gir deg en god pekepinn på boligprisene i et område.

Et eksempel. 

Vi søkte «Skrågata» i og med at det er et historisk og verneverdig område midt i sentrum.

Bebyggelse langs Skrågata har spor fra så tidlig som 1600-tallet og gata sies å ha vært en del av en ferdselsåre fra før byens grunnlegging, som har blitt liggende som en diagonal gate gjennom et kvartal etter at Nymoen på 1640-50-tallet fikk et rute-gatenett tilsvarende det på Vestsiden. Skrågata er en viktig gate historisk sett, med tanke på dens rolle som ferdselsåre allerede før Christian IV grunnla byen.

Når man så trykker på et av husene, vi valgte Nymoens Skrågate 2, kan man enkelt se når siste registrerte salg var, hvor mye den ble omsatt for, hvem som solgte og kjøpte den og boligens omsetning tilbake til 1991.

Skraagata2
Skjermdump 1881 Boligpriser

 

skraagatabilde
Slik ser det ut når du velger «skråfoto». Skjermdump 1881 Boligpriser

Siste omsatte boliger:

Under vil du se de dyreste boligene som har vært solgt den siste tiden.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][vc_column][vc_column_text]Den dyreste boligen som ble solgt i mars og frem til dagens dato, lå i Ole Engebretsensvei og kostet 6.000.000,- norske kroner.

Skjermdump fra Eiendomspriser.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

3600.no

Se alle innlegg